Zoeken

Wayne Rainey bezoekt hoofdkantoor Yamaha Racing

9 september 2011
Na het afgelopen weekend voor het eerst sinds zijn noodlottige crash weer terug te zijn geweest op het circuit van Misano heeft Wayne Rainey deze week een bezoek gebracht aan het hoofkantoor van Yamaha Racing, dat in het nabij Milaan gelegen Gerno di Lesmo is gelegen.

Wayne_Rainey_Yamaha_Racing_Headquarters_01

De legendarische 500cc Grand Prix coureur, die na Kenny Roberts sr. de tweede (en tevens tot op heden laatste) coureur was die drie jaar op rij wereldkampioen zou worden op een Yamaha 500cc racer, bracht de dag Wayne_Rainey_Yamaha_Racing_Headquarters_02door met medewerkers van Yamaha Motor Racing, Yamaha motor Italië en Yamaha Motor R&D Europe. Voordat Rainey een rondleiding in het complex kreeg opende hij officieel de Wayne Rainey vergaderzaal. De vijftigjarige Amerikaan werd bijgestaan door Yamaha's huidige MotoGP coureurs Jorge Lorenzo en Ben Spies. Het trio nam alle tijd om handtekeningen uit te delen en te poseren met de vele Yamaha medewerkers.

Het was voor Rainey een afronding van een inerverende week, die afgelopen vrijdag op het circuit van Misano begon, wat hij voor het eerst in 18 jaar bezocht. De 500cc Yamaha coureur was in 1993 hard op weg naar zijn vierde opeenvolgende 500cc wereldtitel, had 11 punten voorsprong in het kampioenschap op aartsrivaal kevin Schwantz en lag aan de leiding in de Wayne_Rainey_Misano_lap_of_honour_2011Grand Prix van Misano toen hij in de eerste bocht na start/finish met een lowside onderuit ging en in de grindbak vanwege de voor autoracen aangebrachte diepe voren een dwarsleasie opliep die op die meteen het einde van zijn carrière betekende.

Rainey kreeg het afgelopen weekend op vrijdag een warm welkom in de paddock, waar een speciaal dinner met 25 racevrienden, waaronder coureurs, monteurs en journalisten, uit het verleden voor hem was georganiseerd. Voorafgaand aan de MotoGP race op zondag had Rainey een speciale ereronde over het circuit in een cabriolet en kreeg daarbij een staande ovatie van de duizenden toeschouwers langs de baan. Na afloop van de race nam Rainey op het erepodium de beker voor het winnende team in ontvangst.

Wayne Rainey:
Het is een geweldige ervaring geweest om tijd hier op het hoofdkantoor door te brengen. het is fascinerend om een kijkje achter de schermen te krijgen en te zien wat ver van het circuit gebeurt en wat nodig is om een succesvol modern team te runnen. Het was tevens een prachtig weekend in Misano. Yamaha gaf me zo'n warm welkom en het was erg bijzonder voor zowel Shae als mezelf om met zoveel oude vrienden en bekende gezichten samen te zijn. Ik ben vereerd om deel uit te maken van de Yamaha familie en zal zeker terugkomen.

Wayne_Rainey_Yamaha_Racing_Headquarters_03

Lin Jarvis:
2011 is een erg bijzonder jaar voor ons waarin we Yamaha's 50e verjaardag van Grand Prix racing vieren. Dit weekend was werkelijk uniek. Wayne is niet alleen een van de grootste Grand Prix coureurs uit ons raceverleden, maar ook een van de meest gerespecteerde Yamaha coureurs. Om hem en zijn vrouw Shae een trip naar Europa te laten maken en ons te vergezellen in Misano en het hoofdkantoor van Yamaha Motor Racing is iets wat we zullen koesteren. Het was een erg speciaal moment in ons jaar.