Zoeken

Vrouw verliest miljoenenrechtzaak tegen Harley-Davidson

2 januari 2012
In Californië heeft een vrouw een rechtzaak tegen Harley-Davidson verloren. De vrouw had een rechtzaak tegen het motormerk én een Sacramento dealer aangespannen, nadat ze samen met haar man tijdens een noodstop onderuit was gegaan.

Harley_Davidson_Road_Glide

Judy Wilson zat bij haar inmiddels ex-man achterop zijn Harley-Davidson en raakte ernstig gewond toen hij in 2008 tijdens een noodstop onderuit ging. Het echtpaar stelde in de volle overtuiging te zijn geweest dat de motor met ABS was uitgerust, maar onderuit waren gegaan toen tijdens de noodstop het achterwiel was gaan blokkeren. Met een snelheid van 65 mijl per uur was het stel onderuit gegaan, waarbij Wilson blijvend hersenletsel had opgelopen.

Ten tijde van het ongeval verklaarde haar ex-man dat het ABS systeem van z'n Harley had geweigerd, maar zijn motor was helemaal niet met ABS uitgerust. De vrouw besloot daarop Harley-Davidson en de Harley dealer in Sacramento aansprakelijk te stellen voor misleidende informatie. De vrouw stelde in haar rechtzaak door de verkoper die hun de motor had verkocht, en daarna het ABS icoon in het display, te zijn misleid, waardoor ze dachten dat de motor met ABS was uitgerust.

Het ABS lampje had echter nooit opgelicht en Harley-Davidson verklaarde op zijn beurt dat in het kader van standarisatie het display van alle Road Glide modellen hetzelfde is, maar dat alleen bij de ABS versies dat icoon ook werkelijk oplicht. De dealer verklaarde tegenover de rechter nooit te hebben verteld dat de motor met ABS was uitgerust. De advocaten van Harley en de dealer verklaarden bovendien dat Jack Wilson na 15 maanden en 12.000 mijl had moeten weten dat zijn motor niet van ABS was voorzien.

Na een week van overleg stemde de jury in het voordeel van de verdediging, waardoor Judy Wilson met lege handen is komen te staan. De vrouw zal zichzelf nu wel tegen de kop kunnen slaan, ze had eerder een schikking van $900.000 afgeslagen.