Zoeken

Voxan Failliet of misschien toch niet

2 januari 2010

De Franse motorfabrikant Voxan is vorige week Door de commerciële rechtbank in Clermont-Ferrand failliet verklaard. Volgens de Investeerder FIL zou dit op een misverstand berusten.

Het leek Voxan voor de windt te gaan met een nieuwe investeerder het uitbrengen van de VX10 en het winnen van de Internationaal Rally Kampioenschap zag het er allemala rooskleurig uit.  Nu lijkt het er op dat het betalingsgedrag van de investeerder FIL Voxan de das om doet. De investeringsmaatschappij FIL wat staat voor Fortune Immobiliere du Luxemburg die gevestigd zijn in Gibraltar en Amerika zouden in 3 jaar meer dan 34 miljoen euro gaan investeren in het Franse merk.

Voxan.jpg

Jammer genoeg bleef de eerste betaling van ruim 2 miljoen euro uit, hierdoor konden de 12 werknemers van Voxan niet meer betaald worden. Directeur Eric Terasse  gaf aan dat er minimaal 10 miljoen euro nodig zou zijn om het bedrijf een doorstart te geven.

Een woordvoerder van de FIL zegt het niet eens te zijn met de beslissing van de rechtbank. Ook woordvoerder aan dat er een vertraging is opgetreden bij de betaling door de feestdagen, overigens zou de eerste betaling maar 1 miljoen euro zijn volgens de FIL. De investeerders zullen er nu alles aan gaan doen om het faillissement op te heffen en de doorstart verder te organiseren.