Zoeken

Vivian Stigterman Motorvrouw van het Jaar 2013

16 februari 2013
Vivian Sigterman uit Apeldoorn is gekozen tot Motorvrouw van het Jaar 2013. De nieuwe titelhoudster kreeg de bijbehorende trofee uitgereikt door haar voorgangster Corine Toirkens uit Geldrop. De prijsuitreiking was op 15 februari in Maarssen.

Vivian Sigterman_motorvrouw

De verkiezing Motorvrouw van het Jaar is een initiatief van Motorbeurs Utrecht om meer bekendheid geven aan vrouwen die motorrijden en dat met passie doen. Uit de aanmeldingen waren vijf finalisten geselecteerd die zich na hun nominatie twee dagen hebben moeten bewijzen op het Circuito Cartagena in Spanje. Daarnaast kon via internet worden gestemd. Voor de titel waren verder genomineerd Maryati Aantjes, woonachtig zowel in Doorn als Cothen, Esther Evrengrün uit Woudenberg, Jenny van der Molen uit Amsterdam en Marleen de Ruyter uit Waimes in de Belgische Ardennen.

Winnares Vivian rijdt een Triumph Daytona 675 en haalt een paar dagen per jaar haar straatmotor van stal, een TDM 850. Motorrijden is voor de nieuwe Motorvrouw van het Jaar geen hobby, maar een way of life. Zij rijdt al bijna tien jaar, is vaker op het circuit te vinden dan op straat en geeft les bij The Race Academy. Vivian wil vrouwen motiveren om motor te gaan rijden door haar eigen enthousiasme op ze over te brengen.

Vivian Stigterman:
Wat let je? Neem zo´n proefles bij een rijschool. In het ergste geval vind je het niet leuk en ben je een paar tientjes kwijt, in het gunstige geval heb je er een nieuwe verslaving bij.
Plezier hebben in motorrijden is het allerbelangrijkste, wat voor een motor je ook rijdt. Met dat idee in m´n achterhoofd heb ik eind 2008 het Go Girls Racing Team opgericht om vrouwen meer zichtbaar te maken in de racesport. Een jaar later hebben we als enige damesteam meegedaan met een endurancewedstrijd. Snel waren we toen niet, maar lol hadden we wel. Vrouwen hebben de neiging teveel na te denken, voor, tijdens en na het rijden. Laat het los en geniet ervan.

Naast de eervolle titel en bijbehorende trofee won Vivian Sigterman als hoofdprijs een unieke zevendaagse motorreis naar Andalusië voor twee personen, beschikbaar gesteld door TB Travel in Haaksbergen. Van Harley Davidson Benelux kreeg zij een prachtige jas uit de collectie dameskleding. Bovendien mag zij een allroad motor training gaan volgen bij Arjan Brouwer Motor Trading.