Zoeken

Vijf kopers voor MV Agusta

28 april 2010

Volgens de Italiaanse krant Il Sol 24 Oro hebben zich vijf potentiele kopers gemeld voor de overname van MV Agusta, dat vorig jaar door moederbedrijf Harley-Davidson in de verkoop is gedaan.

MV_Agusta_F4_2010.jpg

Op de lijst van potentiele kopers zijn de namen van huidig MV President Claudio Castiglioni en voormalig Ducati CEO Federico Minoli terug te vinden, de andere drie partijen betreft niet nader genoemde priveondernemingen. Een van die ondernemingen zou Garelli, het bedrijf van Paolo Berlusconi, betreffen. De broer van de Italiaanse premier was onlangs ook in verband gebracht met een overname van Moto Morini.

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat Harley-Davidson het destijds financieel geplaagde MV Agusta overnam voor het bedrag van $109 miljoen, waarvan $70 miljoen benodigd was om MV Agusta's schulden af te lossen. Sindsdien is het weer bergopwaarts gegaan met de Italiaanse fabrikant. Eind vorig jaar werden twee nieuwe modellen geintroduceerd, de Brutale 990/1090 en 2010 F4, maar zag Harley-Davidson zich vanwege de wereldwijde crisis zich genoodzaakt het bedrijf weer af te stoten.

Bron: Il Sol 24 Oro via hellforleather