Zoeken

VFR1200 Dual Clutch binnenkort bij de dealer

16 juni 2010

We hebben er een tijd op moeten wachten, maar vanaf deze maand zal eindelijk de VFR1200 Dual Clutch Transmission leverbaar worden. Honda’s nieuwe troef in het Road-Sport segment zal vanaf vrijdag 19 juni bij de Honda-dealer klaar staan voor een proefrit.

Honda_VFR1200_Dual_Clutch.jpg

Een comfortabele, sportieve zit, uitstekende bescherming tegen de elementen en een beresterke 1200cc V4-motor maken de VFR1200F volgens Honda tot de ideale motor voor sportieve trips naar de mooiste gebieden van Europa. Vanaf deze maand is de VFR1200F ook leverbaar met Honda’s unieke, nieuw ontwikkelde Dual Clutch transmissie. Deze versnellingsbak bestaat in feite uit twee aparte, in elkaar verweven transmissies. Elke transmissie beschikt over zijn eigen koppeling.

Terwijl de ene transmissie actief is, wordt in de andere de volgende versnelling klaargezet. Op het schakelmoment wordt via een elektro-hydraulisch systeem vliegensvlug van koppeling gewisseld, terwijl het gas er vol op blijft. Zo kan er supersnel worden geschakeld zonder tijdsverlies. Maar natuurlijk kan er ook worden gekozen om alle aandacht op het verkeer te richten, terwijl de motor automatisch schakelt. De VFR1200F Dual Clutch Transmission kent daarvoor twee automatische schakelprogramma’s: één om sportief te rijden, één om zo efficiënt mogelijk met brandstof om te gaan.

De Honda VFR1200F Dual Clutch Transmission is vanaf deze maand leverbaar en kost €18.490,00, en dat is €1.500,00 meer dan de versie met conventionele transmissie.