Zoeken

Vespa World Days in Noorwegen

16 mei 2011
Komend weekend zal de Noorse stad Gjøvik geheel in het teken van Vespa staan. Van 19 t/m 22 mei vinden daar namelijk de Vespa World Days plaats, een vierdaags evenement waar meer dan 120 Vespa-clubs vertegenwoordigd zullen zijn en waarvoor zich al duizenden Vespa rijders uit twintig landen hebben aangemeld.

Vespa_World_Days_1

Denk je aan motorscooters, dan denk je ongetwijfeld aan het Italiaanse merk Vespa dat in haar 65-jarig bestaan meer dan 17 miljoen scooters wist te verkopen. De laatste jaren gaat het daarbij helemaal hard, sinds 2006 worden jaarlijks meer dan 100.000 (in 2010 zelfs 133.000) scooters wereldwijd aan de man gebracht. Vespa_World_Days_3Al in het eerste jaar van haar bestaan, in 1946, werden in Italië de eerste verenigingen en clubs al opgericht. Een voorbeeld dat al snel internationale navolging zou krijgen, vandaag de dag zijn er 40 nationale Vespa-clubs gelinkt aan de Vespa World Club en 700 geregistreerde lokale Vespa-clubs, met wereldwijd meer dan 40.000 leden.

In navolging van Europese motormerken als Moto Guzzi, Ducati, BMW en Triumph besloot ook Vespa enkele jaren geleden een jaarlijks terugkerend eigen feest te gaan organiseren. De eerste Vespa World Days vonden in 2008 plaats in badplaats Cefalù van het Italiaanse eiland Sicilië, waarna Zell am See (Oostenrijk) en Fatima (Portugal) aan de beurt waren om het evenement te organiseren.

Op donderdag 19 mei beginnen de festiviteiten met een warm welkom voor alle fans in de Vespa Village, een gebied waar alle belangrijke activiteiten plaats zullen vinden. Vervolgens staat op vrijdag 20 mei een excursie op het programma naar Lillehammer, de pittoreske plaats met uitzicht over het Mjøsa-meer en bekend om zijn opvallend gekleurde, perfect onderhouden houten huizen. Marktjes en bars in de open lucht kunnen iedere avond bezocht worden, naast de diverse live shows en het muzikale vermaak.

De belangrijkste activiteiten staan voor zaterdag 21 mei gepland: ’s ochtends zullen duizenden liefhebbers met hun kleurrijke Vespa’s in alle uitvoeringen deelnemen aan een parade van 30 kilometer naar Kapp. ’s Avonds worden de aanwezigen na het langverwachte diner voor alle geregistreerde deelnemers vermaakt met een acrobatische show met Vespa’s.

Vespa_World_Days_2

Meer informatie over de Vespa World Days is terug te vinden op de daarvoor in het leven geroepen website www.vespaworlddays.com en op de officiële Vespa World Club website www.vespaworldclub.com