Zoeken

Vespa en Piaggio domineren motorfietsmarkt in Belgie

11 mei 2010

Piaggio en Vespa domineren momenteel de motorfietsmarkt in België met indrukwekkende verkoopaantallen. Van januari tot en met april 2010 verkocht Piaggio Vespa BV 1.088 scooters van de merken Vespa en Piaggio en staat daarmee fier bovenaan de verkoopstatistieken tot dusver. Tevens leidden de twee Italiaanse scootermerken in de maand april de verkoopranglijsten van bestverkochte motorfietsmerken. Piaggio en Vespa zullen dit jaar nog diverse nieuwe modellen en uitvoeringen in België introduceren om de positie als marktleider nog verder te versterken.

Piaggio_MP3_300 LT.jpg
Verkooptopper, ook in Nederland, is de MP3 LT die dankzij zijn bredere wielbasis met rijbewijs B mag worden gereden.

Tot nu toe verkocht Piaggio Vespa BV dit jaar 1.088 motorscooters in België, een toename van 26,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, resulterend in een marktaandeel van 13,61 procent. Daarmee zijn Vespa en Piaggio overtuigend de bestverkochte merken in België. Om dat verkoopsucces extra kracht bij te zetten, sloot Piaggio Vespa BV de maand april eveneens als markleider in het motorfietssegment af. De fabrikant verkocht afgelopen maand 463 Vespa- en Piaggio-motorscooters, een stijging van 40,3 procent in vergelijking tot dezelfde maand in 2009. Dit resultaat was in april goed voor een marktaandeel van 15,78 procent.

Vespa onverminderd populair, Piaggio zakelijk alternatief voor woon-werkverkeer

Er zijn diverse redenen aan te wijzen voor deze uitstekende verkoopresultaten. Allereerst blijft de motorscooter zich bewijzen als een compact, comfortabel en wendbaar alternatief tegen de alsmaar toenemende filedruk, in en rondom de grote steden. Daarnaast blijft het merk Vespa onverminderd populair in België. Het authentieke design van de Vespa-modellen spreekt een zeer brede publieksgroep aan en daarnaast heeft het legendarische merk de motoren van nagenoeg alle modellen recent voorzien van elektronische brandstofinspuiting, voor extra soepele en zuinige prestaties.

Vespa_GTS_SuperSport.jpg

Verder heeft Piaggio het modelprogramma de afgelopen tijd grotendeels vernieuwd, met een nadruk op stijlvolle, praktische motorscooters voor dagelijks gebruik en voor woon-werkverkeer. De Piaggio MP3 LT, die met enkel het autorijbewijs bestuurd mag worden, is daar een goed voorbeeld van en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de verkoopresultaten van Piaggio in België tot dusver. Maar ook de Carnaby Cruiser en Beverly Cruiser van Piaggio doen het goed en bovendien is de huidige TOPdeal-campagne van Piaggio een groot succes. Als onderdeel van deze campagne, die tot en met 31 mei loopt, ontvangen kopers van een groot aantal Piaggio-modellen een praktische, stijlvolle topkoffer voor een meerprijs van slechts 1 euro. Het voordeel kan daarbij oplopen tot zelfs 415,50 euro.

Piaggio Vespa BV is voornemens zijn positie als marktleider in België de komende tijd verder te verstevigen met de introductie van diverse nieuwe modellen in 2010. Op basis van de populaire MP3 heeft Piaggio ook een hybride uitvoering uitgebracht die inmiddels leverbaar is bij een geselecteerd aantal Piaggio-distributeurs. De Piaggio MP3 300 LT, met een nieuwe 300cc i.e. motor als vervanger voor de 250cc versie, is eveneens zojuist geïntroduceerd. Daarnaast breidt Vespa het modelprogramma de komende tijd uit met een aantal extra stijlvolle en sportieve uitvoeringen: de GTV Via Montenapoleone, de LX Touring en de GTS SuperSport.