Zoeken

Verkopen BMW Motorrad weer in de lift

8 november 2012
BMW Motorrad lijkt haar voorspelling over een sterke eindsprint dit jaar daadwerkelijk te realiseren. Hoewel over de eerste tien maanden gemeten nog steeds een kleine krimp wordt genoteerd heeft de Duitse motorenfabriek haar verkopen vooral in oktober weer flink zien groeien.

BMW Scooters

Na jaren van sterke groei was het tweede kwartaal van dit jaar de opmars van BMW Motorrad tot een halt gekomen en werden de verkoopcijfers van nieuwe motoren voor het eerst in tijden in rode inkt geschreven. Heiner Stern, hoofd verkoop en marketing van BMW Motorrad wist toen al te vertellen er alle vertrouwen in te hebben dat het jaar 2012 desondanks positief zal worden afgesloten.

Nu de verkoopcijfers over de eerste tien maanden door BMW Motorrad bekend zijn gemaakt lijkt Stern gelijk te gaan krijgen. Na het tweede kwartaal groeide de verkoop weer met 3%, waarmee over de totale verkopen tot en met oktober nog maar een krimp van 0,4% is te noteren. Vorig jaar werden tot en met oktober 93.942 motorfietsen wereldwijd verkocht, dit jaar zijn dat er over dezelfde periode gemeten 93.540.

De sterkste groei werd in de maand oktober genoteerd met een plus van 7,7%, ofwel 7.596 units ten opzichte van 7.050 units in oktober vorig jaar. Volgens BMW blijft de Europese markt, met name die van Spanje en Italië, zwakker dan verwacht, maar is de krimp door een sterke groei in de USA, Brazilië en andere Latijns-Amerikaanse marken, Azië en Rusland gecompenseerd.

Bij BMW's dochteronderneming Husqvarna gaat het nog steeds erg goed. In de eerste tien maanden werden 8.329 motorfietsen verkocht, wat een groei van 22.9% is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook hier was oktober een uitermate goede maand met een groei van 44,2% (973 motoren).