Zoeken

Verkoop Husqvarna aan KTM ophanden?

30 januari 2013
Wordt Husqvarna door BMW aan KTM verkocht? Hooggeplaatste bronnen uit de motorindustrie hebben onze collega's van het Britse Motorcyclenews getipt dat BMW met KTM in onderhandeling is voor de verkoop van Husqvarna. Volgens onze Britse collega's is een aankondiging van de verkoop nog deze week te verwachten.

Husqvarna Nuda_900R

Net op het moment dat de wereldwijde kredietcrisis zijn intrede deed werd het van oorsprong Zweedse Husqvarna door BMW overgenomen van MV Agusta. Sindsdien is door BMW veel geld in Husqvarna geïnvesteerd, wat naast een compleet nieuwe productielijn, raceafdeling en R&D centrum een compleet nieuwe lijn aan straatmotoren - waaronder de Nuda 900 - heeft opgeleverd.

Volgens MCN is BMW nu in een afrondende fase om Husqvarna aan KTM te verkopen. Een van de bronnen, die uiteraard anoniem wilde blijven, verklaarde tegenover MCN dat hij niet wist of de deal al bezegeld is, maar wel had begrepen dat de over de laatste details momenteel wordt onderhandeld.

De geruchten hebben MCN vanuit meerdere kanalen bereikt, waarbij sommige bronnen zelfs hebben aangeven dat de deal nog deze week officieel zal worden aangekondigd. Op de website van MCN is te lezen dat bronnen vanuit Oostenrijk, Duitsland en Italië hebben aangegeven dat de verkoop er aan zit te komen.

Uiteraard is door de officiële kanalen geen commentaar gegeven op de vermeende de verkoop van Husqvarna aan KTM. De Nederlandse importeur Moto Mondo verklaarde tegenover Motorfreaks van niets te weten en het hoogst onaannemelijk te vinden als BMW Husqvarna aan KTM zal gaan verkopen, omdat dit geheel in strijd zou zijn met de visie die de Duitsers hadden toen vier jaar geleden Husqvarna werd aangekocht.

Volgens Moto Mondo directeur Jan Ykema is MCN's berichtgeving niet meer dan een hardnekkig gerucht, dat al enkele maanden de ronde doet maar tot op heden niet meer dan dat gerucht is gebleken te zijn.

Bron: MCN