Zoeken

Uitlevering BMW maxi scooters vertraagd

23 april 2012
BMW heeft de marktintroductie van de nieuwe C600 Sport en C650 GT uitgesteld. De nieuwe maxi-scooters zouden deze maand hun opwachting bij de dealer gaan maken, maar tijdens productie bleken de scooters niet aan de kwaliteitseisen van BMW te voldoen.

BMW_Scooters

Het lijkt wel alsof de Duitse fabrikanten in de hoek zitten waar momenteel de productieklappen worden uitgedeeld, want nadat het uit de dood herrezen had aangegeven de productie van de VR6 te hebben uitgesteld blijkt ook BMW problemen te hebben met de productie van een nieuw model.

In tegenstelling tot Horex, dat hierover openlijk naar buiten is getreden, koos BMW ervoor de vertraging in productie binnenskamers te houden. Pas nadat door potentiele klanten bij BMW om opheldering werd gevraagd kwam de fabriek met een officieel bericht, waarin de productievertraging wordt uitgelegd.

Officieel bericht BMW:
In het kader van de afsluitende proeven bij de eerste serieproductie is een kwaliteitsissue geconstateerd, dat niet verenigbaar is met de eisen die door BMW Motorrad worden gesteld. Om de door de klanten terecht verwachte productiekwaliteit te garanderen, zijn aanpassingen aan gereedschappen bij toeleveranciers noodzakelijk. De maatregelen aan de gereedschappen nemen tijd in beslag, waardoor de productie van de scooters tijdelijk moest worden onderbroken.

Wij kunnen ons voor deze ontstane situatie, die voor ons net zo onbevredigend is als voor de getroffen klanten en geïnteresseerden, alleen excuseren.  Een nieuwe termijn voor de marktinvoering van de nieuwe maxi scooters zal binnenkort bekend worden gemaakt. Wij vragen tot die tijd nog een klein beetje geduld.

Wanneer de nieuwe BMW maxi scooters daadwerkelijk bij de dealer zullen staan is dus vooralsnog onbekend. Laten we hopen dat het geen herhaling wordt van de K1200S, wiens uiteindelijke lancering een jaar vertraging opliep vanwege problemen met de nokkenas.

Bron: bmw-maxi-scooter.de