Zoeken

Tweede kamer: groen licht voor soepelere geluidsregels

26 januari 2010

De Tweede Kamer heeft dinsdag gestemd over het versoepelen van de geluidsregels voor de circuits in Zandvoort en Assen. Het wetsvoorstel van minister van VROM Jacqueline Cramer is door de Kamer goedgekeurd, waardoor de circuits nu in totaal twaalf dagen kunnen gebruiken voor het organiseren van grote evenementen.

TT-circuit.jpg 

De SP was flink tegen het voorstel en Paulus Jansen diende namens de partij twee voorstellen in om een wijziging in het wetsvoorstel aan te brengen, waardoor Zandvoort en Assen alsnog aan strengere regels zouden zijn gebonden. Beide amendementen werden echter verworpen. Ook een motie van GroenLinks-kamerlid Ineke van Gent werd verworpen, wat betekent dat de organisatoren en fans van Zandvoort en Assen opgelucht kunnen ademhalen.

Niet alles was echter goed nieuws. PVV-kamerlid Richard de Mos had een motie ingediend om de Formule 1 terug te halen naar Nederland, waar in 1985 voor het laatst een Grand Prix werd gehouden op het circuit van Zandvoort. Deze motie werd echter ook verworpen, wat betekent dat Nederland niet op politieke steun hoeft te rekenen bij het eventueel organiseren van een Formule 1-race.

Bron: GPupdate.net