Zoeken

TT Junior Track officieel in gebruik gegeven

19 april 2012
Met een ferme zwaai van de Nederlandse driekleur heeft NOC*NSF voorzitter André Bolhuis  vanmiddag de TT Junior Track officieel vrij voor gebruik gegeven. Als eerste mocht een groep jonge coureurs kennis maken met het nieuwe asfalt, en werden daarin begeleid door de WSBK-rijders Jonathan Rea, John Hopkins en Leon Haslam, terwijl hun collega’s Max Biaggi, Carlos Checa en Tom Sykes toekeken.

Opening_Juniortrack

Na afloop van deze openingsrit kon NOC*NSF-voorzitter Bolhuis het niet nalaten om zelf nog een rondje over het nieuwe circuit te rijden. Het werd geen snelle ronde, maar wel eentje die indruk maakte, want Bolhuis stapte met een brede grijns van de motor. KNMV-directeur Patrice van Assendelft zag dit enthousiasme verheugd aan.

Patrice van Assendelft:
Talentontwikkeling is ontzettend belangrijk en dat kan hier eindelijk op deze plek gebeuren. De samenwerking die de KNMV en het TT Circuit Assen twee jaar geleden nadrukkelijk hebben gezocht, kan zo over een jaar of vijf de eerste vruchten gaan afwerpen.

TT-voorzitter Arjan Bos bevestigde deze woorden en sprak zelfs van ‘Chinese’ toestanden; in oktober werd voor de eerste keer concreet over een speciaal jeugdcircuit gesproken en een half jaar later konden de eerste coureurtjes al hun rondjes rijden. Bos is trots op de slagvaardigheid van de TT-organisatie en de partners in dit project.

Onder de vele aanwezigen bij de officiële opening was ook de 94-jarige zevenvoudig Nederlands kampioen Piet Knijnenburg uit Wassenaar. Hij was in de voor- en naoorlogse jaren de bekendste Nederlandse motorcoureur. Knijnenburg wilde het asfalt toch even zelf controleren en met de coureurtjes praten. Hij noemde de TT Junior Track ‘een leuke manier om te leren racen’ en moedigde het jonge talent aan om altijd nummer één te willen worden. 

De TT Junior Track is een multifunctioneel circuit van iets meer dan een kilometer lengte, compleet met pitstraat. Op deze zorgvuldige uitgedachte baan kan de jeugd kennis maken met het racen op een bochtig en afgesloten circuit en goed worden begeleid en getraind.

“Supercool”, zo reageerde de 6-jarige Cas Belcius uit Dalfsen na zijn eerste rondjes op de TT Junior Track op Smurf, zijn minibike. Hij wil binnenkort weer terug naar Assen: “Ik zou hier heel gauw weer willen trainen.” Cas is de jongste van de circa dertig coureurs in spé die aan de opening meewerkten. De 18-jarige Randy van Hees uit Den Bosch, zo ongeveer de oudste onder de deelnemers, was ook superenthousiast over de nieuwste aanwinst van het TT Circuit Assen. “Om dit mee te maken, echt fantastisch. En dan ook nog op de foto met die grootheden: geweldig!”