Zoeken

TT circuit lanceert Junior Track

15 december 2011
Het TT Circuit Assen opent medio april 2012 de poorten van “de TT Junior Track”. Een circuit waarop de jeugd, in georganiseerd verband kan oefenen en trainen. Om dit zo optimaal mogelijk te kunnen doen, wordt een circuit gerealiseerd dat dagelijks gebruikt kan worden.

Assen_junior_track

Op de TT Junior Track kan door twee groepen tegelijk getraind worden, omdat het circuit in twee gedeelten kan worden gesplitst, die onafhankelijk van elkaar kunnen worden gebruikt, met elk een lengte van ruim 500 meter. De circuits kunnen ook worden gekoppeld, de lengte is dan 1005 meter.

Uniek aan het concept is dat het circuit in twee richtingen gereden kan worden. In overleg met verschillende deskundigen en betrokken organisaties, zoals de KNMV en de SOBW, zijn de vormgeving, de ligging, de breedte van de baan, de lengtestukken en de bochten van de TT Junior Track samengesteld. Naast een pitstraat komt er ook een asfaltplein, waar vandaan de trainers de verrichtingen goed kunnen bekijken en coachen.

In het midden van de TT Junior Track worden ook asfaltstroken en bochten gecreëerd voor rijopleidingen als de VRO en voor bijzondere verrichtingen voor (vracht)auto’s. Op deze wijze is het circuit niet alleen multifunctioneel inzetbaar, maar ook exploitabel.

De TT Junior Track komt aan de buitenzijde van het TT Circuit Assen, aan de linkerzijde van de zogenaamde “Tunnelweg”. Hierdoor kan de TT Camping gebruikt worden als Paddock.