Zoeken

Try the Bike op Motorbeurs Utrecht

21 februari 2012
Net als in voorgaande jaren, organiseren BOVAG Rijscholen en BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven gezamenlijk ‘Try the Bike’ op de MOTORbeurs in Utrecht.

try_the_bike

Van 23 tot en met 26 februari kunnen bezoekers van het evenement die nog geen motorrijbewijs hebben, ter plekke hun eerste gratis motorrijles krijgen. Daarvoor staan in de Jaarbeurs dagelijks vijf instructeurs van BOVAG-rijscholen klaar en stellen importeurs en dealers een aantal motorfietsen belangeloos beschikbaar. Na deze eerste les wordt iedereen doorverwezen naar een BOVAG-rijschool bij hen in de buurt voor een volledige opleiding.

BOVAG informeert consumenten tijdens Try the Bike eveneens over de veranderingen, die in 2013 van kracht worden in het kader van de Derde Europese Rijbewijsrichtlijn. Toine Crone, medewerker BOVAG GT, is zeer te spreken over het initiatief.

Toine Crone:
Gezien het feit dat bezoekers al geïnteresseerd zijn in motorfietsen is dit hét duwtje in de rug om spoedig rijlessen te nemen en tot aanschaf van een motorfiets over te gaan. We adviseren jongeren van 21 jaar als het even kan niet te wachten en nog dit jaar hun rijbewijs te halen. Dan kunnen zij de komende jaren op “vol vermogen” rijden. Vanaf 2013 is dat anders, dan mag je immers pas vanaf je 24ste op zwaardere motoren rijden. Nu beginnen met rijlessen heeft dus zo zijn voordelen.