Zoeken

Triumph Live: 20-jarig verjaardagsfeest

12 maart 2010

18 september is het exact twintig jaar geleden dat het legendarische Triumph een nieuw leven in werd geblazen. Om dat te vieren organiseren de Britten op die dag Triumph Live, een dag vol entertainment en enorm veel activiteiten.

Triumph_Daytona_675.jpg

Na het dramatische faillissement in 1983 was het visionair John Bloor die het iconische Britse merk op 18 september 1990 op de Intermot in Keulen weer een nieuw leven in wist te blazen. In twintig jaar tijd wist Bloor Triumph uit te laten groeien tot een merk met line-up van 17 motoren en zo'n 50.000 verkochte motorfietsen per jaar.

Als locatie voor Triumph Live is - hoe kon het anders - gekozen voor het Britse Mallory Park, het legendarische circuit op steenworp afstand van Triumph's fabriek in Hinckley, waar die dag de fabrieksdeuren geopend zullen zijn om een unieke blik achter de schermen van het merk te kunnen bieden.

Tijdens Triumph Live zal een race van de Speed Triple Challenge te zien zijn en zal een keur aan bekende motorrijders haar opwachting maken tijdens motorraces op de Daytona 675 en Street Triple. Daarnaast zal het nodige stuntwerk spectakel te zien zijn en zal er een arsenaal aan Triumph demo's klaarstaan waar een proefrit op kan worden gemaakt.

Mocht je interesse hebben het evenement te bezoeken, kaarten voor Triumph Live zijn online te bestellen op triumph-live.com, en kosten 24 Britse Ponden. Kinderen onder de 16 jaar hebben gratis toegang.