Zoeken

Toekomst Brighton Speed Trials onzeker

2 januari 2014
In de Britse plaats Brighton dreigt een einde te komen aan een meer dan een eeuw oude traditie. Onder het mom van gezond- en veiligheidsoverwegingen wil de gemeenteraad van Brighton and Hove een eind maken aan de Speed Trials, 's werelds langstlopende snelheidsevent.

Brighton Speed_Trials

In 2012 kwam tijdens de Brighton Speed Trials een deelnemer te overlijden, waarna door de lijkschouwer een onderzoek werd ingesteld en dientengevolge het 2013 evenement moest worden afgelast. Dit had volgens de gemeentenaad weer tot gevolg dat momenteel wordt onderzocht of het evenement in deze tijd nog wel levensvatbaar is.

Tijdens het onderzoek kreeg de jury te horen hoe voertuigen met snelheden van 150 mijl per uur op een weg reden waar normaal gesproken een snelheidslimiet van 30 mijl per uur geld.

De Brighton and Hove Motor Club, organisator van het jaarlijkse evenement, denkt daar echter heel anders over. Volgens Tony Watts van de Brighton and Hove Motor Club is de onzekere toekomst het gevolg van de groene overheid, die denkt dat het evenement niet in hun visie van een modern Brighton past.

Het conservatieve raadslid Ken Norman verklaarde tegenover de Brighton Argus dat annulering van het evenement een deel van de grote erfenis van de stad zal vernietigen, terwijl mede conservatief raadslid Garry Pelzer Dunn de lokale overheid opriep haar gezond verstand te gebruiken.

Pelzer Dunn vroeg zich af of de gemeenteraad niet ook de stranden zou moeten sluiten, aangezien nog veel meer mensen in zee zijn komen te overlijden dan tijdens de Speed Trials het geval is geweest. Aan de Speed Trials, die voor het eerst in 1905 zijn georganiseerd, nemen jaarlijks ongeveer 200 auto's en motoren deel.

Bron: Visordown