Zoeken

Tijdelijk gratis A1 rijbewijs bij aanschaf Vespa 946

21 februari 2014
We kunnen blijven klagen dat het nieuwe stappen-rijbewijs de doodsteek voor motorrijden is, in plaats van te kijken wat het voor nieuwe kansen biedt. Vespa heeft dat laatste gedaan, door bij aanschaf van een nieuwe Vespa 946 tijdelijk de rijopleiding én het rijexamen te betalen. Dát zijn nog eens acties.

Vespa 946

Met de start van de Motorbeurs Utrecht levert Vespa de exclusieve Vespa 946 motorscooter tijdelijk gratis inclusief een automaat rijopleiding én rijexamen voor het benodigde A1-rijbewijs. Tot en met 30 april aanstaande besparen kopers van een Vespa 946 daarmee al snel zo’n 700 euro op het behalen van het verplicht A1 automaatrijbewijs.

Aangezien de Vespa 946 binnen de categorie tot 125cc en maximaal 11 kW valt, is een A1 automaatrijbewijs voldoende om deze Italiaanse schone te mogen rijden. Dit rijbewijs, bedoeld voor motorrijders van 18 jaar en ouder, bestaat uit een onderdeel bijzondere verrichtingen en een deel verkeersdeelname.

Om de drempel van het behalen van dit rijbewijs voor potentiële kopers van een 946 weg te nemen, neemt Vespa tot eind april de kosten voor de rijopleiding inclusief het examen voor haar rekening. Geheel in stijl wordt de A1 rijopleiding verzorgd door Vesparijopleiding.nl.

De Vespa 946 is een echt stijlicoon, waarmee de Italianen een brug tussen het verleden en de toekomst hebben willen slaan. Zo zijn voor het eerst aan het traditionele stalen monocoque frame aluminium elementen toegevoegd. Niet alleen vanwege de looks, maar ook om de scooter lichter - en daarmee zuiniger - te maken. De 125cc drieklepper is goed voor een vermogen van 11,4 pk en komt volgens Vespa bij tempo 50 met één liter benzine 55 kilometer ver. Voor de maximale veiligheid is de 946 met ABS en elektronisch geregelde ASR tractiecontrole uitgerust.


De Vespa 946 is in Nederland uitsluitend leverbaar via een select netwerk van speciaal aangestelde Vespa 946-dealers, tegen een prijs van € 9.000,- inclusief BTW (excl. BPM) en inclusief de A1 automaat rijopleiding en het examen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie over en de voorwaarden voor de A1 rijopleiding en het examen die tijdelijk gratis bij de aanschaf van een Vespa 946 zijn inbegrepen, terecht bij de exclusieve Vespa 946-dealers.