Zoeken

Talentcup 600 met groot enthousiasme ontvangen

23 december 2010

Met zeer veel enthousiasme is de nieuwe Talent Cup 600 ontvangen. Door de grote animo van jonge talentvolle motorcoureurs, zijn er nog slechts enkele startplaatsen beschikbaar.

Talentcup_logo.png

De Talent Cup 600 is een initiatief van de ultieme racemerken Honda, Kawasaki, Yamaha en Suzuki. Deze nieuwe klasse, die wordt gesponsord door Kids on Tracks, heeft als doel rijders tussen de 15 en 23 jaar de mogelijkheid te bieden zich te ontwikkelen in de Nederlandse wegracesport. Bovendien is dit een kans om door te stromen naar hogere niveaus in de internationale motorsport.

De kracht van de Talent Cup 600 is dat deze betaalbare wegraceklasse een professioneel talentontwikkelingsprogramma biedt, waarbij deelnemers door prominenten uit de motorwereld worden getraind in alle facetten van de wegracesport. Tijdens de races zullen er altijd KNMV gecertificeerde motorsporttrainers aanwezig zijn om de coureurs te begeleiden. Bovendien zijn er tal van workshops gepland variërend van techniek tot sponsoring en van conditie tot voeding. Daarnaast kunnen de deelnemers profiteren van de professionele knowhow op technisch gebied van de vier motormerken.

Jongeren tussen de 15 en 23 jaar kunnen zich tot 24 januari 2011 inschrijven voor de Talent Cup 600 bij de merkdealer. Let wel, er zijn nog slechts enkele motoren beschikbaar bij Honda, Kawasaki en Yamaha!

Kalender 2011
In januari starten de eerste workshops en in maart begint het seizoen met een heuse voorjaarstraining. Daarnaast zullen de deelnemers workshops bijwonen in combinatie met de Dutch TT en het World Superbike! Op 9 april staat de eerste wedstrijd op het circuit van Assen gepland.

De voorlopige racekalender (wijzigingen voorbehouden) ziet er als volgt uit:

  • 9 april (Assen)
  • 11 juni (Assen)
  • 2-3 juli (Oschersleben)
  • 23 juli (Assen)
  • 13 augustus (Assen)
  • 10 september (Assen)
  • 1 oktober (Assen)

De organisatie is nog in onderhandeling met de ONK-organisatoren die de Talent Cup 600 nog niet in hun wedstrijdprogramma hebben opgenomen.