Zoeken

Suzuki VanVan 125 weer terug op de Nederlandse markt

26 juli 2013
B.V. Nimag, de Nederlandse importeur van Suzuki kan de slingers weer uit de kast gaan trekken. Na jaren van afwezigheid is de VanVan 125 weer leverbaar, waarmee Suzuki weer een échte cult bike in haar gamma heeft als tegenwicht van de Honda SMX125.

Suzuki VanVan_125

De gemiddelde motorrijder zal er waarschijnlijk z'n neus voor ophalen, maar pas als je op een kleine fiets als de Monkey of deze VanVan hebt gereden zul je kunnen begrijpen waarom de fietsen zo'n ongekend hoge cultstatus hebben. Was het in 2004 op de redactie al touwtrekken om de sleutel van de VanVan 125, dat zal nu niet anders zijn als we de fiets tegenover de MSX125 Monkey kunnen gaan zetten.

Het grappige aan de VanVan 125 is dat ie eigenlijk alles prima doet, zolang je maar niet het lef hebt om de snelweg op de draaien. Zeker in de stad is de VanVan 125 vanwege z'n kleine afmeting met kleine wielen en 125cc aandrijflijn een enorm wendbaar ding waarmee je behoorlijk rap door het drukke autoverkeer zult kunnen slingeren.

Bij een cultfiets als de VanVan hoort een retro-styling en die is met z'n brede zadel, spaakwielen en dikke banden nog steeds prima voor elkaar, terwijl het luchtgekoelde 125cc motorblok wel is opgefrist en nu van benzine injectie en een katalysator is voorzien. Met een vermogen van een vette 12 pk is de VanVan 125 uiteraard geschikt voor het A1 motorrijbewijs.

De Suzuki VanVan 125 is medio augustus leverbaar in de kleuren “Glass Splash White” & “Black” voor de consumenten introductie prijs van 3.699 euro.