Zoeken

Suzuki sluit fabriek in Spanje

8 november 2012
Suzuki heeft aangekondigd haar haar enige Europese productiefasciliteit in Spanje te gaan sluiten. Als gevolg van de wereldwijde recessie, die er vooral in Spanje erg hard heeft ingehakt, werd de afgelopen vier jaar meer dan € 30 miljoen verlies op de fabriek geleden.

2012 Suzuki_DR125SM

Het zit Suzuki niet mee in deze moeilijke tijden. Vorige week nog maakte de Amerikaanse importeur bekend een zogenaamd 'Chapter 11' faillissement te hebben aangevraagd om op die manier de autotak af te stoten, maar wel een doorstart met motorfietsen en marine te kunnen maken. Nu komt het bericht dat in Japan is besloten de stekker uit de Spaanse fabriek, waar negen lichte motorfietsen voor de Europese markt worden geproduceerd, te gaan trekken.

Volgens Suzuki is de beslissing het gevolg van de harde impact die de wereldwijde crisis op Suzuki's activiteiten heeft gehad, met een dramatische krimp in verkoop die tot een geleidelijk verlies aan concurrentievermogen en een substantiële gecumuleerde verliezen hebben geleid.

In de Suzuki fabriek, die is gevestigd in het Spaanse Gijón, zijn momenteel 200 mensen werkzaam. In de fabriek worden negen lichte motorfietsen geproduceerd: GZ125, Maurader 250, Burgman 125, Burgman 200, UX 125, 150 Sixteen, DR 125 SM, GS500 en GS500F.