Zoeken

Suzuki pakt uit tijdens 2014 MBU

18 februari 2014
Het komend weekend vindt de traditionele aftrap van het nieuwe motorseizoen in Utrecht plaats met de Motorbeurs Utrecht. In navolging van verleden jaar heeft Suzuki er opnieuw voor gekozen om niet in hal 12, maar in hal 8 flink uit te pakken met haar motornieuws.

Suzuki V-Strom 1000 ABS

Het afgelopen jaar heeft Suzuki's importeur BV Nimag bepaald geen vrienden gemaakt door als enige importeur hal 12, in de loop der jaren uitgegroeid tot importeurshal, links te laten liggen en midden tussen de Suzuki dealer in Hal 8 te gaan staan. Ook dit jaar is direct bij binnenkomst van de Jaarbeurshallen de complete Suzuki line-up te zien. Een line-up die, dankzij de komst van de V-Strom 1000 en terugkeer van de Bandit modellen weer een stuk interessanter is geworden.

Boegbeeld voor Suzuki op de Motorbeurs in Utrecht is ongetwijfeld de nieuwe V-Strom 1000, die sinds afgelopen weekend na lang wachten eindelijk bij de dealer te aanschouwen is. De V-Strom 1000 wordt op de beurs bijgestaan door de drie nieuwe V-Strom 650 Special Editions. Ook Cruiser liefhebbers vallen in Utrecht met hun neus in de boter, want Suzuki zal tijdens de beurs de super stoere Intruder Black Editions van de klassieke C800B, de comfortabele C1500BT en de machtige M1800RBZ modellen presenteren.

Het grote nieuws op Scooter-vlak betreft de nieuwe Burgman 125A en 200A, die niet alleen een nieuw scherp uiterlijk kregen, maar nu ook standaard voorzien zijn van ABS. Daarnaast zal het luxueuze vlaggenschip, Burgman 650A Executive, in vol ornaat te zien zijn. Suzuki heeft ook de line-up in het naked segment weer flink verbreed door enerzijds de Bandit weer in het gamma op te nemen en anderzijds de GSR750 van een 'Street Extreme' jasje te voorzien. Uiteraard ontbreken ook de Gladius, de Inazuma 250 en de VanVan 125 niet op de Suzuki stand.

Wat het Supersport segment mag de GSX-R600 uit het gamma zijn gehaald (hoewel de motor op verzoek nog wel leverbaar blijft), gebleven zijn de zevenenhalf, de duizend en de Hayabusa die nog steeds mooi van lelijkheid is. Pronkstuk op de Motorbeurs is echter de speciale GSX-R1000 Z Edition, waarvan er wereldwijd slechts 100 zijn gemaakt.

Suzuki GSX-R1000

Om jezelf met een van de 2014 Suzuki’s te vereeuwigen zijn net als afgelopen jaar tijdens de gehele beurs professionele fotografen aanwezig om je met je favoriete model op de foto te zetten. Bovendien geeft Suzuki vijf euro korting op de entree, als je de kaarten via deze link online bestelt.