Zoeken

Suzuki GSX1100 Streetfighter verloot voor Make-a-Wish

1 maart 2013
Op de motorbeurs in Utrecht is zondag een zelfgemaakte motor verloot. De opbrengst van ruim € 3.200 kwam ten goede aan Make-A-Wish Nederland, de stichting die de liefste wensen vervult van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Aan de motor is in het hele land bijna twee jaar gewerkt door leden van XtremeBikez.

xtremebikez

In juni 2011 kocht Boy van Beveren, initiatiefnemer van het project, een oude motor voor een kratje bier. Een Suzuki GSX1100 uit 1979, toen nog met de toepasselijke naam ‘Ugly’. Boy is forumlid van XtremeBikez, een forum dat zich richt op mensen die hun motor ‘customizen’. Hij kreeg het idee om met de leden van het forum de oude motorfiets om te bouwen tot een ‘Streetfighter’ en het eindresultaat te verloten voor Make-A-Wish Nederland. Zijn aankoop leidde tot een kettingreactie onder de leden van het motorforum. De oude Suzuki werd gedemonteerd, onderdelen werden verkocht, waarvoor nieuwe onderdelen werden aangeschaft. Inmiddels liepen ook bedrijven warm voor dit initiatief en doneerden zij onderdelen.

Na 24 maanden werken door een tiental motorliefhebbers van XtremeBikez uit alle uithoeken van het land was de oude motor omgetoverd tot een gloednieuw, uniek exemplaar. Zo namen Otis met zijn vader het poedercoaten van het frame voor hun rekening, bewerkte Skully het geheel met een supermooie airbrush, reviseerde Street-fighter Andre het blok en Hermann knapte de wielen inclusief nieuwe banden op. Vele andere leden stelden een bijdrage, onderdelen of hun tijd ter beschikking. Boy coördineerde het hele traject en hield de leden van XtremeBikez van alle stappen op de hoogte via het forum. Uiteindelijk werd de Ugly een Beauty van een streetfighter, die op de beurs verloot ging worden.

De verloting vond plaats in de Utrechtse jaarbeurs, op de Motorbeurs. De organisatie stelde belangeloos een stand beschikbaar. Een lot kostte € 5,00 en de volledige opbrengst van de verkochte loten kwam ten goede aan Make-A-Wish. Door donaties en sponsoring waren de kosten van de motor nihil, maar met de inspanning lag het iets anders. Tientallen motorliefhebbers verspreid over ons land, hebben vele uren geïnvesteerd in dit project.

De afsluitende dag van de 2013 Motorbeurs in Utrecht werd het winnende lot getrokken, dat nummer 711774 bleek te zijn. De winnaar was inmiddels niet meer ter plekke, maar kan zich de komende maand nog melden via XtremeBikez.nl. Vrijwilliger Ton Mooij van Make-A-Wish was aanwezig.

Ton Mooij:
Het was een heel bijzondere actie. Er is door de bikers heel hard gewerkt om deze machine in elkaar te zetten. Heel bijzonder hoe stoere motorliefhebbers zich hebben ingezet voor onze stichting. De opbrengst is geweldig. Daar kunnen we weer veel wensen mee vervullen.

Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens Stichting, vervult de liefste wens van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte met het doel ze kracht te geven. Dankzij de wensvervulling hoeven de kinderen even niet te denken aan ziekenhuizen en doktersbezoek. Sinds de oprichting in 1989 beleefden al meer dan 4.600 levensbedreigend zieke kinderen hun wens.