Zoeken

Suzuki Belgie lanceert promotieactie Burgman 125

23 juni 2010

Bij onze Zuiderburen heeft de Suzuki importeur een ludieke actie bedacht om haar 125cc motorscooter bij automobilisten onder de aandacht te brengen. Daar is het namelijk wél toegestaan om een 125cc motor(scooter) te besturen met een B-rijbewijs. 

Suzuki_Burgman_125_actie.jpg
Een dagje gratis knallen op de Burgman 125, het kan bij onze Zuiderburen. De mooie dame is trouwens niet bij de actie inbegrepen. 

'Zin om een keertje niet in de file te staan? Rij dan eens gratis een dagje met een Suzuki scooter naar je werk,' zo kopt het persbericht dat wij van Suzuki België mochten ontvangen. Met de actie wil Suzuki Belgische automobilisten de kans geven om voor één dag de auto in te wisselen voor een 125cc motorscooter, die in België met een autorijbewijs mag worden bestuurd, om zodoende filevrij op je werk te verschijnen. 

Suzuki België heeft bij deze actie aan alles gedacht; 's morgens bij de importeur in het onder Antwerpen, nabij de snelweg E19 gelegen Kontich je auto achterlaten, om na een eveneens gratis kop koffie je reis voort te zetten op de Burgman 125. Helm, vest en handschoenen zijn daarin voorzien, en aan het eind van de werkdag kun je de scooter weer in Kontich terugbrengen.

Nu kunnen we elke actie om motorrijden te stimuleren absoluut waarderen, maar of dit de oplossing is? Je moet namelijk éérst naar de importeur rijden, daar koffie drinken en vervolgens nog naar je werk rijden. Tien tegen één dat de tijdswinst die je met de Burgman 125 zult maken daar niet tegenop weegt. En dan zul je ook nog eens in Antwerpen moeten werken, anders heeft 't helemaal geen effect.

Volgens een woordvoerder van Suzuki België is de actie niet bedoeld voor tijdswinst, maar om de verstokte automobilist eens zelf te laten ervaren hoe het is om tussen de file door naar het werk te kunnen rijden. Mocht de actie een groot succes zijn, dan zal hij zeker worden uitgebreid naar het Belgische dealernetwerk, zodat ook mensen buiten Brussel en Antwerpen van deze actie kunnen genieten.