Zoeken

Spaanse investeerder neemt Hein Gericke over

2 januari 2014
De medewerkers van Hein Gericke hebben alsnog een goede kerst gehad. Vlak voor de feestdagen vond de curator een Spaanse investeerder die het ondernemen weer op de rails wil zetten. Naast alle operatieve eenheden van Hein Gericke Deutschland GmbH zijn door de investeerder tevens alle buitenlandse dochterondernemingen buiten het Verenigd Koninkrijk overgenomen.

Hein Gericke

Een week voor de kerst werd door het Duitse motoronderdelen warenhuis Hein Gericke bij de rechtbank in Düsseldorf het faillissement aangevraagd, waarna de aangesteld curator al snel gesprekken voerde met meerdere geïnteresseerde partijen. Op 23 december, een week na het aangevraagde faillissement, werd met een in Spanje gevestigde investeerder een contract getekend, waarin alle activa en passiva van Hein Gericke Deutschland GmbH zijn opgenomen, zo heeft het Duitse ondernemen in een persbericht laten weten.

Het managementteam van de strategische investeerder, die niet met naam is genoemd, beschikt volgens Hein Gericke over een jarenlange en internationale ervaring in de motorbranche, evenals een eigen productie faciliteit en ontwerp afdeling. Na het Zwitserse debacle heeft Hein Gericke nu een nieuwe eigenaar met langetermijn visie die in staat moet zijn het ondernemen een nieuw leven in te blazen.

De nieuwe eigenaar heeft benadrukt zoveel mogelijk shops in en buiten Duitsland over te nemen en voor een voortdurende groei van het merk Hein Gericke te gaan. De internationalisering van het bedrijf zal hiervoor juist verder worden uitgebouwd.