Zoeken

Simon Crafar Experience tijdens Eybis circuit event Aragon

25 februari 2011
Voor haar eerste meerdaagse circuit evenement, dat van 8 tot 10 april plaatsvindt in het Spaanse Motorland Aragon, heeft het Belgische Eybis iets bijzonders weten te regelen. Voor de meerprijs van slechts 200 euro krijg je een dag lang één-op-één begeleiding van niemand minder dan ex 500cc coureur Simon Crafar.

eybis_aragon_2011_crafar

In tegenstelling tot veel -voormalige- coureurs die les geven tijdens circuit evenementen heeft de Nieuw-Zeelandse coureur, die momenteel op een steenworp afstand van het Spaanse Motorland Aragon woonachtig is, voor een meer exclusieve (maar voor hem minder winstgevende) optie gekozen om slechts één coureur per rijdersgroep te begeleiden. Hierdoor ben je ervan gegarandeerd dat je gedurende dag een optimale begeleiding zult hebben.

Deelnemers aan de 'Simon Crafar Experience' kunnen na een korte briefing, waar onder andere wordt benadrukt om in eerste instantie vooral op je eigen 'normale' manier te rijden, aan het begin van de dag de baan op gaan, waarbij Crafar in eerste instantie zal volgen om na een snelle analyse de kop over te nemen in een tempo dat voor de leerling geschikt is. Na afloop van elke sessie volgt een evalutatie, waarbij Crafar aanbevelingen doet voor de volgende sessie en waarom dit je zal helpen sneller en veiliger te rijden.

Naast evaluatie na elke sessie is er tussentijds een speciale gezamenlijke theorie voor de leerlingen van die dag, waarbij alle belangrijke zaken ter sprake komen die Crafar zelf doet als hij op een circuit rijdt en waarom hij dat doet. Daarnaast wil Crafar je, indien het qua organisatie mogelijk is, meenemen in een auto over de baan en op enkele punten stoppen om tekst en uitleg te geven over die bepaalde punten. Om datgene vervolgens in een snelle ronde tot praktijk te brengen.

Desgevraagd benadrukte Simon Crafar nog eens extra dat de 'Simon Crafar Experience' niet per definitie is bedoeld voor snelle coureurs die graag nóg sneller willen worden, maar dat iedereen op elk niveau kan deelnemen. Crafar's doel is dat alle leerlingen zich gedurende de dag verbeteren qua snelheid en veiligheid, maar - nog belangrijker - dat ze de dag met een grote glimlach afsluiten.

Meer info of inschrijven: www.eybis.com