Zoeken

Scorpion Exoledlite: verlichting op je helm

6 maart 2012
Helmfabrikant Scorpion heeft een unieke veiligheidsgadget voor haar helmen op de markt gezet, die de passieve veiligheid van motorrijders wel eens zou kunnen vergroten: Exoledlite Led verlichting, die oplicht zodra er hard wordt opgetrokken of afgeremd.

Scorpion_exo_1

De Exoledlite LED verlichting bestaat uit een ultradunne transparante plaat aan de achterzijde en speciale stikkers aan de zijkant van de helm. Scorpion_exo_2Bij hard accelereren wordt de zijkant van de helm opgelicht, terwijl bij hard afremmen aan de achterkant een rood led-light gaat branden, waardoor je in het verkeer eerder opgemerkt zult worden. Bovendien registreert het systeem een niet-verticale positie, zoals bij een val, waarna de led-verlichting maximaal zal gaan oplichten. Wel zo veilig mocht je in het donker onverhoopt onderuit zijn gegaan.

De innovatieve Exoledlite is door Scorpion in eigen huis ontwikkeld en gepatenteerd. Het systeem is volgens Scorpion ultralicht en ultradun, en is voorzien van ingebouwde elektronica en bewegingssensoren. De connector wordt aan de onderkant van de helm geplaatst, waardoor het laden van de accu snel kan gebeuren.

Het Exoledlite systeem is eind 2012 leverbaar voor de Exo-1000 Air en de VX-20 Air, Scorpion sluit niet uit de technologie in de toekomst ook bij kleding te zullen gaan toepassen.