Zoeken

Schumacher terug naar twee wielen

12 december 2012
Nu zijn Formule 1 carrière definitief ten einde is gekomen heeft Michael Schumacher zijn zinnen weer op motorfietsen gezet. De zevenvoudig Formule 1 wereldkampioen kwam onlangs op het circuit van Paul Ricard in actie op de Ducati Panigale, naast Randy Mamola, John McGuinness, Pol Espargaro en Keith Flint.

Michael Schumacher_Paul_Ricard_2012_2

Dat Michael Schumacher een fervent motorrijder is wisten we al lang, na zijn eerste afscheid van de Formule 1 maakte Schumacher de overstap naar twee wielen in het Duitse IDM Superbike, en deed het daarin geeneens echt slecht. Michael Schumacher_Paul_Ricard_2012_3Nu zijn Formule 1 carrière definitief ten einde is gaat het gerucht dat de Duitser een terugkeer naar dat IDM serieus zou overwegen.

Een eerste stap voor terugkeer naar de wegrace motorsport heeft Schumacher inmiddels alweer gezet. Schumacher nam deel aan een bijzondere circuitdag op het Formule 1 testcircuit van Paul Ricard, die was georganiseerd door Monster Energy en Mercedes-Benz. Schumacher reed op de Ducati 1199 Panigale, naast voormalig Grand Prix winnaar Randy Mamola, 19-voudig Isle of Man TT winnaar John McGuinness, Moto2 coureur Pol Espargaro en Kleith Flint, zanger van The Prodigy die in zijn vrije tijd ook Endurance racer is.

Volgens McGuinness wist Schumacher zich in het illustere gezelschap goed staande te houden. McGuiness was aangenaam verrast over de snelheid die Schumacher er die dag op na wist te houden.

Michael Schumacher_Paul_Ricard_2012_1

John McGuinness:
Wat hij op vier wielen heeft bereikt maakt hem de peetvader van de motorsport. Ik had niet verwacht dat hij op twee wielen hetzelfde zou zijn, maar hij is snel. Je kon het enthousiasme over motorfietsen van z'n gezicht aflezen en het was een groot genoegen de dag met hem door te brengen.

 

Michael Schumacher:
Ik voelde me vandaag hier zo trots om samen met jongens die ik echt bewonder te mogen rijden. Het is bijna niet uit te leggen hoeveel plezier ik had om te rijden met mannen als John, Randy, Keith en het grote talent van Pol Espargaro te aanschouwen.