Zoeken

SAM op Mettet

13 januari 2011

In de jaren '80 en '90 was het mogelijk om als hobbyrijder aan meerdere circuitevenementen deelnemen. Echter werd in de loop der jaren steeds strengere eisen gesteld aan motoren, kleding en vooral geluid.
De (race)motor die met zo veel liefde was verzorgd en bereden verdween vaak in de mottenballen. De laatste jaren is er een duidelijke opkomst te zien van (oud)coureurs en liefhebbers die met Classic en Young-timer motoren toch weer op het circuit willen rijden. Voor het 'rondje om de kerk' zijn er genoeg mogelijkheden in Nederland, maar wat men mist zijn de circuitdagen op echte circuits.

Daarom werd er in 2010 voor het eerst een SAM-circuitdag op het circuit van Mettet georganiseerd. Vanuit dat grote succes hebben enkele SAM aangesloten clubs besloten om gezamenlijk, ieder jaar enkele circuitdagen te organiseren. De evenementen staan open voor SAM aangesloten clubs met Klassieke en Young-timer motoren (Japanse motoren tot het bouwjaar 2000) en moderne Europese motoren die bij het karakter van de SAM passen. Doel van deze mix is om gelijkgestemden een plezierige dag op het circuit te hebben en vooral ook om de 'oudjes' weer eens uit te laten.

Circuit_Mettet.jpg

Op vrijdag 17 juni 2011 wordt in samenwerking met Trackdays.be een circuitdag (vrij rijden) georganiseerd op het circuit van Mettet te België, ongeveer 250 km vanaf Utrecht.
 
Kosten voor deze dag bedragen € 95,- voor 6 x 20 minuten rijden. (wijzigingen door onvoorziene omstandigheden daargelaten)
Dit bedrag is zonder een aanvullende ongevallenverzekering á € 17,50 welke op het circuit optioneel kan worden afgesloten. Mocht men nog geen circuit ervaring hebben, bestaat er de mogelijkheid om ter plaatse een cursus te volgen á € 10,- extra.

SAM Mettet.jpg


Ten zeerste wordt aangeraden gebruik te maken van een goede rugprotector.
Verkeert de motor in technische goede staat en is deze circuit geschikt, zie hiervoor het aangehouden technisch reglement SAM-circuitdagen en bedraagt het geluidsniveau niet meer dan 95 Dba is men van harte welkom om in ontspannen sfeer zijn rondjes te komen rijden. Slicks en/of regenbanden zijn niet toegestaan!!
 
Alle inschrijvingen gaan middels de website van Trackdays.be onder vermelding van "Circuitdag samenwerkende SAM-clubs"
Zie: http://www.trackdays.be/nl/kalender.htm

Deelnemers zijn vanaf donderdagavond 19.00 uur welkom op het paddock terrein alwaar men kan overnachten. Meer informatie is te vinden via de SAM website (http://www.sammotorsport.nl) of een van de aangesloten motorclubs.