Zoeken

Roelof Thijs Motoren sluit de deuren

19 januari 2010

Na 33 jaar zal Roelof Thijs Motoren in april definitief haar deuren sluiten. Nadat zijn carrière als top-ijsspeedwaycoureur in de jaren tachtig noodgedwongen door een ongeval werd beëindigt, stopt Roelof nu met zijn loopbaan als ondernemer om met zijn vrouw Henny van een welverdiend pensioen te gaan genieten. 

Roelof Thijs MotorenNa maar liefst 33 jaren als zelfstandig ondernemers een motorzaak te hebben gerund, hebben Roelof en Henny Thijs uit Assen besloten een punt achter hun ondernemersloopbaan te zetten. Op 17 april zullen de deuren van de prachtige motorzaak aan de Zendmastweg in Assen definitief op slot gedraaid worden. Daarna hopen Henny en Roelof Thijs te kunnen genieten van een welverdiend pensioen.

Voor de zaak op slot gaat en de motoren en accessoires uit het pand worden gehaald, kunnen de motorliefhebbers nog volop profiteren van enorme kortingen. Tijdens de leegverkoop lopen de kortingen uiteen van 20 tot maar liefst 50 % op de voorraad kleding en accessoires. Ook de fraaie collectie occasions wordt speciaal voor de leegverkoop scherp afgeprijsd. Nieuwe motoren zijn tevens tot 17 april voor aantrekkelijke prijzen te bemachtigen. Gedurende de 33 jaren dat Henny en Roelof Thijs hun zaak hebben gerund, heeft het merk Suzuki 20 jaar centraal gestaan. De Asser motorzaak mocht zich 20 jaar lang exclusief Suzuki dealer noemen.

Sportliefhebbers kennen Roelof Thijs natuurlijk allemaal uit de baansport. Speedway, grasbaan, maar bovenal ijsspeedway maakten van de Asser motorcoureur een beroemde sporter. Roelof Thijs blonk in de jaren tachtig op wereldniveau uit in de ijsspeedwaysport. Niet alleen tijdens de wedstrijden in Assen zelf, maar ook in het buitenland maakte de Assenaar diepe indruk met zijn prestaties.

Thijs bereikte zijn top in 1984. Het jaar waarin hij in het hol van de leeuw - in de Russische hoofdstad Moskou - de vierde plaats in het individuele wereldkampioenschap ijsspeedway in de wacht sleepte. Vele jaren domineerden de toenmalige Sovjetrijders het ijsracen. Bijna ieder jaar bezetten Russische coureurs de eerste zes plaatsen in het wereldkampioenschap. Maar in 1984 doorbrak Roelof Thijs deze overmacht door als vierde te eindigen. Het was tevens zijn laatste jaar als ijsspeedwaycoureur. Een verkeersongeval zorgde er voor dat de Assenaar zijn actieve loopbaan moest beëindigen. Vol overgave stortte hij zich samen met echtgenote Henny op de uitbouw van zijn motorzaak. Het doorzettingsvermogen dat Roelof Thijs in de sport aan de dag legde, toonde hij ook in de detailhandel en dat leverde een florerende zaak op, waarbij de vakkennis de boventoon voerde.

Op 17 april aanstaande komt daaraan een eind. Tot die tijd is een bezoek aan Roelof Thijs Motoren nog zeker de moeite waard en profiteer van kortingen op velerlei gebied. Dat daarbij het advies van de vakman ook nog wordt toegevoegd, staat buiten kijf.

Bron: Fred Lubbers