Zoeken

Roehr komt met eSuperbike

6 januari 2010

Na een voorzichtige start vorig jaar lijkt de TTXGP dit jaar een serieuze competitie te gaan worden. Laatste nieuws betreft het Amerikaanse Roehr, dat met een 96 Pk, 285 Nm sterke eSuperbike wil gaan deelnemen.

Roehr_1250sc.jpg

De Amerikaanse fabrikant maakte eerder furore met de 180 Pk sterke 1250cs, een V-Twin motorfiets die er zondermeer goed uitzag, maar ook was gezegend met een exorbitant prijskaartje van $50.000.

Recentelijk maakte de fabrikant bekend een compleet nieuwe elektrische modellenrange te zullen gaan voeren. Met de eSuperbike wil de fabrikant gaan deelnemen aan het TTXGP kampioenschap voor zero-emission motorcycles. Een 10 kWh lithium ijzerfosfaat accupakket zal de stroomvoorziening moeten verzorgen voor de 96 Pk, 285 Nm sterke krachtbron.

Daarnaast willen de Amerikanen ook nog een lichtere versie, de eSupersport gaan lanceren. Deze zal zijn voeding uit een 6 kWh accupakket krijgen en worden aangedreven door een 48 Pk, 143 Nm sterke krachtbron, die volgens Roehr nog altijd goed moet zijn voor een topsnelheid van 160 km/u

Interesse? De eSuperbike moet zo'n $30.000 gaan kosten, terwijl de helft krachtige eSupersport ook de helft gaat kosten, namelijk $15.000. Volgens Roehr zijn de prijzen nog niet definitief, omdat nog niet voor alle onderdelen contracten zijn afgesloten.