Zoeken

Robbie Maddison zet nieuw record met dubbelsprong

3 januari 2012
Het begint langzamerhand traditie te worden. Op oudjaarsavond heeft stuntrijder Robbie Maddison opnieuw een nieuw record gevestigd. In San Diego zette de Australier samen met Levi LaVallee een allereerst wereldrecord simultaan springen, waarbij beide heren ook nog eens hun eigen persoonlijke record wisten te verbreken.

 RedBull_Jump_Robbie_Maddison

De door het Amerikaanse ESPN en Red Bull georganiseerde recordsprong vond plaats in het Embarcadero Marina Park in San Diego. Robbie Maddison maakte de sprong op zijn motocrosser, terwijl tegelijkertijd Levi LaVallee de sprong op een sneeuwscooter maakte. LaVallee kwam met de sprong 125,73 meter ver, terwijl Maddison het tot 115,44 meter bracht.

Met de sprong werden tegelijk meerdere records gevestigd. Niet alleen was het voor het eerst dat een simultaan sprong werd gedaan, maar bovendien wisten beide heren een nieuw eigen persoonlijk record neer te zetten. LaVallee verbrak bij de sprong zijn eigen record van 110 meter tijdens een training voor de 2010 Red Bull: New Year No Limits jump. Maddison verbrak tijdens zijn sprong zijn eigen officiele wereldrecord van 107,06 meter, maar bleef wel achter bij de officieus verste sprong van 119,17 meter. In de training wist Maddison dat record wél te verbeteren met een sprong van 119,48 meter.

Bron: RedBull New Year No Limits