Zoeken

Road to London for Sic ten einde

15 juni 2012
De liefdadigheidsrit "Road to London for Sic", een eerbetoon aan de vorig jaar helaas veel te vroeg overleden Marco Simoncelli, kwam donderdag ten einde in Silverstone, waar tijdens de jaarlijkse Day of the Champions een helm van Simoncelli werd geveild.

Road_to_London_for_Sic

Het is een jaarlijks terugkerende traditie voorafgaand aan de Britse Grand Prix, de Day of the Champions waar meerdere -al dan niet gesigneerde- spullen van de MotoGP coureurs ten bate van Riders for Health worden geveild. Een van de hoogtepunten dit jaar was de aankomst van de 14 Vespa scooters, die in het kader van de liefdadigheidsrit "Road to London for Sic"  afgelopen vrijdag vanuit Morciano waren vertrokken.

Onder luid applaus werden de Vespa's op het circuit verwelkomd, die in zes stages in totaal 1958 kilometer hadden afgelegd en daarbij zelfs Maastricht hadden aangedaan. Voor de veiling werd een helm van Marco Simoncelli beschikbaar gesteld, evenals een speciaal 'Road to London for Sic' jack en in ingelijste foto. Voor de helm werd 2.000 pond (€ 2470) geveild, terwijl voor het jack en de foto elk 650 (€ 800) werd betaald.

Van het totaalbedrag van 3.300 ging 50% naar Riders for Health, terwijl de andere 50% naar de Marco Simoncelli  Fondazione ging.