Zoeken

Rijkswaterstaat gaat weginspecteurs op BMW R1200RT zetten

10 oktober 2012
Rijkswaterstaat zet vanaf dit najaar landelijk twintig BMW R 1200 RT motorfietsen in voor een snellere afhandeling van incidenten. De weginspecteur op de motor kan, bij files, door een kortere aanrijtijd eerder de juiste veiligheids- en doorstromingsmaatregelen nemen waardoor een incident sneller van de weg af is.

BMW_R1200RT_Rijkswaterstaat

De 34 Weginspecteurs zijn door de Politieacademie opgeleid. Ze worden met name ingezet op trajecten waar vluchtstroken ontbreken, bij spitsstroken en ter hoogte van kunstwerken. Juist op deze plekken, waar door filevorming en het ontbreken van vrije ruimte de incidentlocaties moeilijk bereikbaar zijn, heeft de weginspecteur de motor een toegevoegde waarde. Hij hoeft niet achteraan te sluiten, maar kan tussen de auto’s doorrijden. Hoe eerder een weginspecteur aanwezig is, des te sneller de incidentafhandeling wordt opgestart.

Karin Visser, Hoofdingenieur Directeur Rijkswaterstaat Verkeer- en Watermanagement:
Ik verwacht dat Rijkswaterstaat met de inzet van de weginspecteur op de motor een positieve bijdrage levert aan Incident Management. En dat hiermee de veiligheid op het hoofdwegennet wordt vergroot. 

Rijkswaterstaat beschikt dit najaar over twintig BMW R 1200 RT motoren die speciaal voor deze taak geschikt zijn gemaakt en die van een volwaardige uitrusting voor de weginspecteur zijn voorzien. Hierdoor kunnen ze niet alleen snel, maar ook veilig toegerust, de weggebruiker optimaal van dienst zijn.

Edgar Kleinbergen, manager BMW Motorrad:
Als BMW zijn we verheugd om deze motorfietsen aan Rijkswaterstaat te leveren. Deze motorfietsen kunnen direct bijdragen aan meer veiligheid op de Nederlandse wegen. Voor ons is dit een mooie erkenning van de betrouwbaarheid en veiligheid van onze producten en een prachtig compliment voor onze organisatie.