Zoeken

Redding Moto Morini nabij?

25 maart 2011
Met de definitieve faillissementsuitverkoop van Moto Morini op 13 april aanstaande steeds dichterbij heeft zich op de valreep een nieuwe koper gemeld. De Oostenrijkse ondernemer Bleiner Thomas heeft tegenover de Italiaanse pers verklaard nog voor het eind van deze maand een voorstel voor overname van het iconische Italiaanse merk in te zullen dienen.

 Moto_Morini_Scrambler

Om Moto Morini weer rendabel te maken wil ondernemer Bleiner Thomas, fervent autocoureur en liefhebber van motorfietsen, samen met ondernemer Gianni Fernedi het dak van de Morini fabriek in Caselecchio voorzien van 1,1 Megawatt zonneenergie installatie die Thomas' bedrijf Bleiner AG in 2008 ontwikkelde en patenteerde. Tegenover de Italiaanse pers verklaarde Thomas in juni acht medewerkers weer in dienst te kunnen nemen om de activiteiten van het hypothetische nieuwe Moto Morini te hervatten.

Bleiner Thomas:
De nieuwe modellen Granferro en Corsair zijn klaar en het zou jammer zijn als een bedrijf met deze capaciteiten ten onder zou gaan. We moeten de aanstaande veiling voorkomen, om speculanten die enkel geïnteresseerd zijn in het bedrijfscomplex voor te zijn. Het bedrijfsplan voorziet in de wedertewerkstelling van acht fulltime medewerkers voor de hervatting van de activiteiten van het hypothetische nieuwe Moto Morini. In de tussentijd willen we alle dealers bezoeken om diegenen te selecteren die een voordurende relatie willen verzekeren waar garanties worden geboden.

Tot op heden heeft Dr. Piero Aicardi, curator van de rechtbank van Bologna, echter nog een officieel aanbod ontvangen. Aicardi hoopt snel een concreet voorstel te ontvangen, omdat het anders geen nette manier van Bleiner en Farnedi is om hun bedrijven over de rug van een bedrijf op de rand van de afgrond te adverteren. Tegenover het Italiaanse motorblog motoblog.it verklaarde Aicardi optimistisch te zijn. "Op dit moment is er nog steeds veel opwinding omtrent Moto Morini en zijn we door verschillende partijen benaderd voor data en informatie," aldus Aicardi.

Bron: Motoblog.it