Zoeken

Queensday 2011: Knallen door de straten van Rozenburg

26 april 2011
Ook als de zon niet schijnt, belooft het een hete Koninginnedag te worden in Rozenburg. Op 30 april verandert het rustieke dorpscentrum van Rozenburg namelijk in een ruig circuit voor motoren. Tijdens het evenement ‘Queensday 2011’ vinden diverse demonstraties en stuntshows plaats. De aanwezigheid van mooie grid girls zal de temperatuur nog verder doen oplopen.

Queensday

Traditiegetrouw hebben de Supermoto-coureurs een belangrijke plek in het raceschema. Deelnemer Mark ten Hoeve kan haast niet wachten: ,,Queensday 2011 is voor iedereen een feestje. Als coureur is het ontzettend gaaf om midden in een dorp te kunnen racen. En voor het publiek is het natuurlijk spectaculair. In Rotterdam scheuren ze met Formule 1-wagens door de stad, in Rozenburg doen we het met motoren. Ik kan niet wachten om een donut te draaien op de openbare weg!"

De coureurs van het RWP Stuntteam laten tijdens de dag zien wat er allemaal mogelijk is met een motor. Op het voorwiel, op het achterwiel, geen enkel plekje blijft onbenut. Het meest spectaculaire onderdeel van de dag is echter ongetwijfeld de Trial Demo Show. In de trial worden hindernissen met de motor genomen zonder daarbij de grond of hindernis met de voet te raken. De combinatie tussen acrobatiek en het geweld van de motoren, levert prachtige momenten op voor de toeschouwers.

Ook voor de mensen die minder bekend zijn met de motorsport, is er goed nieuws. Het evenement wordt dit jaar namelijk live voorzien van commentaar door Diederick de Vries. Hij mag worden gezien als een van de motorsportgoeroes in ons land. Namens Eurosport is hij de vaste commentator bij de wedstrijden in de MotoGP klasse. Daarnaast zet de Assenaar zich bij diverse evenementen in als ‘motorsportpromotor’.

Queensday 2011 belooft dus een hete dag te worden. Langs het parcours, dat deels door een woonwijk loopt, worden enkele duizenden belangstellenden verwacht Van 10.00 uur tot 17.00 uur is het publiek van harte uitgenodigd om dit gratis evenement te bezoeken. Naast motorgeweld is er in Rozenburg ook een tentoonstelling van ‘getunede’ auto’s en de traditionele vrijmarkt.

Meer informatie: