Zoeken

Politieagent New York schiet motordief neer

16 november 2010

Iedereen die ooit het slachtoffer is geweest van motordiefstal zal er stiekem wel eens van hebben gedroomd om de dader een nekschot te geven. Gisteren is dit in New York realiteit geworden toen een motordief tijdens de diefstal van een motor door een agent buiten dienst werd neergeschoten.

dief.jpg

Het incident gebeurde in New York, toen een politieagent buiten dienst wakker werd van geluid buiten, veroorzaakt door twee mannen die probeerden zijn motor te stelen. De agent, waarvan alleen bekend is dat het een 29-jarige Sergeant betreft, hoorde naar verluid rond 2:30 uur verdachte geluiden in de steeg achter zijn woning in East New York, waar hij zijn 2008 Suzuki had geparkeerd.

De dieven waren al bezig de motor de steeg uit te duwen toen ze door de agent werden betrapt. Na enkele seconden gehoor te hebben gegeven aan de aanwijzingen van de agent begonnen de verdachten naar verluid plots terug te vloeken en maakten plotselinge bewegingen. De vrouw van de agent was binnen gebleven om het alarmnummer 911 te bellen en hoorde dat er schoten werden gelost. Een verdachte wist te ontkomen, terwijl de ander in zijn nek werd geraakt.

Er waren geen ooggetuigen voor het incident en het is onduidelijk waarom de agent het vuur heeft geopend. De agent kan pas worden ondervraagd nadat de officier van Justitie een onderzoek heeft ingesteld, een standaard procedure. Er werd geen wapen gevonden.

Ondanks het nekschot wist de vermeende motordief over een twee meter hoge schutting te klimmen en zich onder een trap om de hoek van het appartement van de agent te verbergen, waar de politie hem later vond. De verdachte is in stabiele toestand.