Zoeken

Polaris neemt aandeel in Brammo

27 oktober 2011
Polaris, de in Medina, Minnesota gevestigde fabrikant van sneeuwscooters en ATV's is behoorlijk actief op het overnamepad. Na de motormerken Victory en Indian over te hebben genomen heeft Polaris nu ook een minderheidsbelang genomen in Brammo, de producent van elektrische motorfietsen.

Brammo_Empulse

Polaris gaat voor een bedrag van $28 miljoen investeren in Brammo, en krijgt daarmee niet alleen toegang tot de elektrische aandrijftechniek van Brammo, maar tevens voet aan de grond in het nieuwe segment van elektrische motorfietsen. Ook bij Brammo is men erg blij met de nieuwe financiële impuls, waardoor niet alleen de ontwikkelingsplannen kunnen worden versneld maar tevens dankzij het distributienetwerk van Polaris het afzetgebied flink wordt vergroot.

Scott Wine, Polaris CEO:
Onze bedrijven delen een passie voor performance, en we kijken er naar uit om de talloze kansen te exploiteren die ontstaan door Brammo's leidinggevende industrie van elektrische aandrijftechniek te koppelen aan Polaris' uitgebreide reeks van powersports producten. Dit is een kleine, maar belangrijke investering voor Polaris in de markt van elektrische voertuigen die voor ons gevoel klaar is voor een significante groei.

 

Craig Bramscher, Brammo CEO en oprichter:
We zijn altijd onder de indruk geweest van Polaris' leidinggevende positie in de powersports industrie. Polaris is een bedrijf dat is gebaseerd op innovatie en kwaliteit, en als zodanig is hun beslissing om met Brammo samen te werken een klinkende bevestiging van onze technologie.  Dit is een geweldig scenario voor Brammo klanten, omdat we nu Polaris legendarische engineering, productie en klantenservice op onze producten kunnen toepassen.