Zoeken

Pikes Peak Hill Climb verschoven naar 12 augustus

5 juli 2012
De 2012 versie van de in de Verenigde Staten ongekend populaire Pikes Peak International Hill Climb is verschoven naar 12 augustus. De hevige bosbranden die Colerado een tijd lang in haar greep hebben gehouden heeft de organisatie hiertoe gedwongen.

Ducati_Multistrada_Pikes_Peak

De 90e editie van de Pikes Peak International Hill Climb zou oorspronkelijk plaatsvinden op 8 juli, maar op 23 juni ontstond er zo'n zes kilometer ten noordwesten van Colorado Springs een brand die zich al snel over Colorado's Waldo Canyon gebied verspreidde. Met de veiligheid van de mensen in de omgeving van Colorado Springs als topprioriteit zag de organisatie zich gedwongen de prestigieuze race uit te stellen.

De vlammenzee bedekte een gebied van meer dan 7.000 hectare, waarbij meer dan 36.000 mensen moesten worden geevacueerd. In totaal werden bijna 350 huizen verwoest en kwamen 17 mensen om het leven. Momenteel is ongeveer 80% van de brand onder controle, maar wordt door brandweerlieden continue doorgewerkt.

Hoewel het voor de plaatselijke gemeenschap de nodige tijd zal duren om te herstellen van de naar schatting $110 miljoen aan schade, was de Burgermeester van Colorado Springs Steve Bach toegewijd om de Hill Climb toch door te laten gaan.

Steve Bach:
De stad Colorado Springs is verheugd dat de 90e editie van de Pikes Peak International Hill Climb weer terug op de kaart is. We zijn vastbesloten om de vereiste middelen beschikbaar te stellen om deze Hill Climb de beste ooit te maken. Zoals we gedurende deze crisis al hebben gezegd - Colorado Springs staat open voor zaken.

Het complete evenement zal nu worden gehouden van 7-12 augustus. Voordat de nieuwe datum werd gekozen deed de organisatie een beroep op alle 211 deelnemers en hun crew, zowel als de hotels en andere agentschappen en werd een speciaal fonds in het leven geroepen om steun te geven aan de brandweerlieden.