Zoeken

Pierre Terblanche tekent 3-jarig contract met Confederate Motors

18 maart 2013
Conrederate Motors, de eigenzinnige motorfabrikant uit Birmingham, Alabama, heeft niemand minder dan Pierre Terblanche weten te strikken als nieuw hoofd van hun product ontwikkelingsafdeling. Het bericht is door de Amerikanen op hun Facebook pagina wereldkundig gemaakt.

Pierre Terblanche

Het Amerikaanse Confederate Motors staat bekend om hun eigenzinnige, maar vooral ook dure creaties als de Wraith, Hellcat en Fighter, back-to-basic motoren waarbij de term minimalisme tot in het extreme is doorgevoerd. Motoren die bij Amerika's 'rich and famous' - waaronder Tom Cruise en Bruce Springsteen - in de garage terug te vinden zijn.

Niet vreemd dat juist Confederate nu een driejarig contract heeft getekend met Pierre Terblanche, die eveneens onsterfelijk is geworden met zijn eigenzinnnige ontwerpen voor Ducati. Terblanche maakte wereldfaam met de legendarische Supermono, een exotische ééncilinder die door Ducati alleen in zeer gelimiteerde oplage als Supermono racer werd gebouwd.

De 56-jarige Zuid-Afrikaan was ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de MH900e, de Sport Classic's, de eerste Multistrada en Hypermotard en bovendien kreeg Terblanche de ondankbare taak een opvolger voor de iconische 916 te ontwerpen, de 999. Na Ducati ging Terblanche naar Piaggio, waar hij verschillende modellen voor Moto Guzzi ontwierp die echter nooit het levenslicht zouden zien.

Na Piaggio werd Terblanche aan Norton gelinkt, maar behalve een officiële aankondiging door Norton kwam die samenwerking nooit echt van de grond. Binnen Confederate Motors wordt Terblanche verantwoordelijk voor de product ontwikkelingsafdeling, waardoor in de toekomst nóg exotischere creaties van de eigenzinnige fabrikant te verwachten zijn. En daarmee waarschijnlijk nóg duurder, want het honorarium van Terblanche zal zeker niet gering zijn...