Zoeken

Pierer Industries gaat Husqvarna fabriek Varese sluiten

27 april 2013
Husqvarna's kersverse eigenaar Stefan Pierer heeft aangekondigd de fabriek van het van oudsher Zweedse merk in Varese per 1 augustus te gaan sluiten. Tot die tijd zal in de Husqvarna fabriek met de huidige voorraad onderdelen het restant van circa 3.500 motorfietsen worden geassembleerd.

Husqvarna company_Varese

Amper twee maanden na de overname van Husqvarna door KTM's grote baas Stefan Pierer (of beter gezegd: Pierer Industries, de privé onderneming van Pierer) begint duidelijk te worden welke visie Pierer met Husqvarna voor ogen heeft. De nieuwe eigenaar heeft per 1 augustus fondsen aangevraagd om het overtollige personeel af te vloeien.

Van de 250 medewerkers in Husqvarna's huidige fabriek in Casinetta di Biandronno zou na 1 augustus nog maar plaats voor ongeveer 30 medewerkers zijn, voor verkoop en in het magazijn. Husqvarna, dat vorig jaar een verlies van € 35 miljoen leed, heeft momenteel nog ruim 11.000 onverkochte motorfietsen op voorraad staan.

Onduidelijk is echter nog wat Pierer's plannen na 1 augustus zijn. In overleg met de vakbonden heeft Pierer Industries aangegeven dat het nog niet zeker is of de productie zal worden hervat. Tegenover het personeel, dat op 31 januari KTM's overname vernam, zou zijn gezegd dat de productie naar India zou worden verplaatst, naar KTM's partner Bajaj. Volgens de geruchten zal Pierer zich bij Husqvarna weer op de core-business van offroad motoren gaan richten, wat het einde van de onder BMW gelanceerde straatmodellen zal zijn.

Nico Cartosio, FIOM Varese (Metaalunie vakbond):
Wat we zeker weten is dat de fabriek zal worden gesloten. Toen we vroegen of ze plannen hadden om de fabriek te heropenen zeiden ze het nog niet te weten en erover na te denken. Het is nog maar een maand sinds de overname door KTM en we hadden niet kunnen verwachten dat ze al een bedrijfsplan klaar hadden, maar het is geen goed nieuws. Als een bedrijf fondsen nodig heeft om overtollig personeel af te vloeien als gevolg van het deels sluiten van de bedrijfsactiviteit, dan is het een duidelijk bericht.

Bron: Varesenews.it