Zoeken

Piaggio presenteert Moto Guzzi California in Miami

15 maart 2012
Tijdens een dealermeeting in Miami heeft Piaggio officieel de nieuwe Moto Guzzi California 1400 gepresenteerd. De vette cruiser zal nog dit najaar in de Verenigde Staten internationaal worden geintroduceerd. Piaggio kondigde bovendien aan een Advanced Design Center in Pasedena, Californië, te openen.

Moto_Guzzi_California_1400_01 

Meer dan driehonderd Amerikaanse en Canadese dealers en Zuid Amerikaanse distributeurs waren aanwezig bij de dealermeeting die Piaggio in Miami had georganiseerd. Volgens Piaggio Group CEO Roberto Colaninno zal in het nieuwe ontwikkelingscentrum in Pasadena research en 'cutting edge' development voor stadse en metropoolse mobiliteit worden gedaan. Het centrum zal daarbij gaan samenwerken met 's werelds beste universiteiten en research centers.

Het Advanced Design Center zal worden geleid door Miguel Galluzi, de Argentijnse ontwerper die in het verleden verantwoordelijk was voor de Ducati Monster, Cagiva Raptor, Aprilia RSV4 en de dit jaar nog te introduceren Moto Guzzi California 1400. Het nieuwe ontwikkelingscentrum zal alle productgroepen van Piaggio omvatten. Ook zullen studies worden gedaan naar energiezuinige en ruimtevaart technologieën, voor de ontwikkeling van emissievrije motoren.

Moto_Guzzi_California_1400_02

Tijdens de dealermeeting werden tevens de belangrijkste nieuwe modellen voor 2012 en 2013 gepresenteerd. De Aprilia Caponord 1200, die door dezelfde 130 pk sterke tweecilinder als de Dorsoduro 1200 zal worden aangdreven, staat voor 2013 ingepland, terwijl de Moto Guzzi California 1400 nog dit najaar zijn opwachting zal gaan maken.