Zoeken

Piaggio opent nieuwe fabriek in Pontedera

30 april 2014
Onder het toeziend oog van het management en locale autoriteiten heeft Piaggio gisteren in Pontedera een nieuwe fabriek officieel in gebruik genomen. In de nieuwe fabriek worden onderdelen geproduceerd voor de gehele Piaggio Group.

Piaggio Factory_Pontedera

De nieuwe Mechanical Factory heeft een oppervlak van ongeveer 7.500 m2, waarvan 5.500 m2 inpandig. De nieuwe fabriek, die op een compleet geherstructureerd grondgebied is gebouwd, biedt werk aan ongeveer 80 directe en indirecte medewerkers. Er zijn ongeveer 30 werkstations, ontelbare robots voor de volautomatische cilinderkop bewerking en assemblage, vier assemblagelijnen, testfaciliteiten, een wasserette en een meetkamer.

Net als veel andere faciliteiten van het Pontedera complex zullen ook in de nieuwe fabriek onderdelen voor de gehele Piaggio Group worden geproduceerd. Hierbij is te denken aan het machinaal bewerken van verschillende motoronderdelen als carters en cilinders en het assembleren van de motorblokken, van de kleine eencilinders voor de Piaggio en Vespa scooters tot de krachtige 1000cc V4 van de Aprilia superbikes.

De officiële opening van de fabriek werd bijgewoond door Piaggio Group Chairman en Chief Executive Officer Robertoi Colaninnno, Piaggio Group Managers, de President van de Toscaanse regionale overheid Enrico Rossi, de President van de provincie Pisa Andrea Pieroni en de burgermeester van Pontedera Simoe Millozzi.

Roberto Colaninno, Piaggio Group Chairman:
De beslissing om de nieuwe Mechanical Factory in Pontedera te vestigen bevestigd en verhoogt de rol van ons hoofdkwartier in Pontedera en van Toscane, niet alleen voor onze engineering en R&D afdeling, maar ook voor de technisch geavanceerde productie van onderdelen en motorblokken voor alle merken binnen de Piaggio Group.
Sinds 2011 hebben we een aantal nieuwe faciliteiten binnen het Pontedera complex geïmplementeerd, als gevolg van grote investeringen in layout, hightech machines en geavanceerde software. Faciliteiten als een nieuw globaal Spare Parts Centre.
De fabriek die vandaag is om twee redenen bijzonder: enerzijds markeert het de verdere stijging in technologische kwaliteit, terwijl het anderzijds werk biedt aan 80 medewerkers van een extern bedrijf dat failliet is gegaan.