Zoeken

Piaggio marktleider scooters in Benelux

14 januari 2010

Piaggio Benelux heeft in 2009 een recordaantal scooters en motorscooters verkocht in de Benelux. In totaal registreerde Piaggio afgelopen jaar 25.856 Piaggio’s, Vespa’s en Gilera’s, een stijging van 18,7% ten opzichte van het jaar ervoor. Dankzij die groei nam het marktaandeel van Piaggio Benelux toe van 18% in 2008 tot 21% in 2009, waarmee Piaggio haar positie als Benelux-markleider in het scooter- en motorscootersegment opnieuw verder heeft verstevigd.

Piaggio_MP3_LT.jpg

Alex van den Hoff, country manager van Piaggio Benelux:
2009 heeft duidelijk aangetoond dat de scootermarkt ongevoelig is voor de economische crisis. Mobiliteit blijft voor consumenten een basisbehoefte en de scooter is in tijden van toenemende verkeersdrukte een flexibel, vlug en betaalbaar alternatief. De scooter is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwassen product waarin lifestyle en betaalbare luxe en mobiliteit uitstekend samengaan. Hij blijft daarom een populair vervoersmiddel voor kopers van alle leeftijden en uit alle sociale klassen. Voor 2010 verwachten wij overigens dat de verkopen zich zullen stabiliseren op het niveau van 2009.

Toename 25 km/u segment
In het scootersegment tot 50cc noteerde Piaggio Benelux opnieuw een belangrijke groei. Ondanks een afnemende markt in België stegen de totale verkopen van Piaggio in de Benelux in deze categorie van 18.366 (2008) naar 21.452 (2009). Opmerkelijk in 2009 was met name de toenemende vraag naar de 25 km/uur scooter. Het segment zelf groeide van 52% naar 57% en met zo’n 11.000 geregistreerde eenheden neemt Piaggio Benelux een prominente positie in in deze klasse. Een positie die Piaggio dit jaar overigens nog verder hoopt uit te breiden met de introductie van de Vespa LX 25 4-takt.

Succesvol eerste jaar voor Piaggio MP3 LT
Ook in de 50cc plus categorie deed Piaggio Benelux het uitstekend in 2009. Het Belgische 125cc segment bleef weliswaar stabiel, met een kleine toename in het totale volume, maar vooral daarboven stegen de verkopen van Piaggio aanzienlijk. Die groei is met name te danken aan het succes van de revolutionaire Piaggio MP3 LT, de motorscooter met de dubbele wielen aan de voorzijde voor extra stabiliteit en veiligheid die met enkel het autorijbewijs B bestuurd mag worden. In Nederland werden er in een jaar tijd al meer dan 600 van verkocht en ook een België mocht de MP3 LT zich in een grote populariteit verheugen.

Overigens introduceert Piaggio op het Salon van Brussel een nieuwe 300cc variant van de MP3 LT, ter vervanging van de 250cc, en inmiddels is ook de revolutionaire MP3 Hybrid leverbaar in de Benelux. Deze hybride versie van de MP3 is voorzien van unieke technologie en beperkt zowel het brandstofverbruik als de uitstoot van CO2 met meer dan 50%. Verder lanceerde Piaggio in de 50cc plus categorie afgelopen jaar de stijlvolle Carnaby Cruiser en in 2010 breidt Piaggio het aanbod in deze klasse verder uit met de de X7 Evo.

Vespa onverminderd populair
Vespa deed het in 2009 als vanouds goed en blijft onverminderd populair, zowel in het scootersegment als in de motorscootecategorie. In 2010 zal Piaggio Benelux de Vespa modelreeks verder uitbreiden met diverse nieuwe uitvoeringen, met ondermeer de GTV ‘Via Montenapoleone’, de GTS SuperSport en de LX Touring, die op het Salon in Brussel hun Benelux-debuut beleven.