Zoeken

Peterhansel met R1 over zandduinen in Marokko

26 maart 2012
Bij Yamaha France hebben ze weer eens een ludieke actie bedacht om hun vlaggenschip op supersport gebied, de YZF-R1, wat onder de aandacht te brengen. Niemand minder dan woestijnspecialist Stephane Peterhansel kreeg de opdracht met een YZF-R1 de woestijnduinen van Merzouga in Marokko te doorkruisen. En slaagde wonderwel in die missie.

Yamaha_YZF_R1_Peterhansel_08

Hoewel de stunt, die met behulp van het Franse tijdschrift Integral van hoofdredacteur Alain Lecorre tot stand werd gebracht, zeer zeker specaculair is te noemen, niet in de laatste plaats vanwege de prachtige foto's die terplekke werden Yamaha_YZF_R1_Peterhansel_09geschoten, is de stunt niet bijster origineel. Al eerder liet onze eigen Sjaak R1 Lucassen zien dat het mogelijk is met een R1 de wereld rond te gaan, en was daarbij voor een beetje zandbak ook niet vies.

Ter viering van het 50th anniversary R1 GP model werd door Yamaha France deze stunt uitgehaald. Peterhansel moest de zandduinen van Merzouga in Marokko doorkruisen, op een nagenoeg standaard 180 pk sterke R1. Slechts twee zaken waren op de motor aangepast, een ander stuur om de motor beter onder controle te houden en een Michelin regenband, waarvan het afwaterprofiel handmatig was aangepast.

Yamaha_YZF_R1_Peterhansel_01
Yamaha_YZF_R1_Peterhansel_03Yamaha_YZF_R1_Peterhansel_07
Yamaha_YZF_R1_Peterhansel_06
Yamaha_YZF_R1_Peterhansel_04Yamaha_YZF_R1_Peterhansel_05
Yamaha_YZF_R1_Peterhansel_02

Bron: Yamaha France