Zoeken

Overname Ducati door Audi nabij?

12 april 2012
Na de benodigde grondige taxatie te hebben afgerond is Volkswagen's luxe auto devisie Audi van plan om volgende week de overname van Ducati aan te kondigen, zo hebben twee mensen die bekend zijn met de zaak tegenover het internationale persbureau Reuters verklaard.

Audi-Logo

Een maand geleden werd bekend dat Audi een bod van naar verluid € 850 miljoen op het Italiaanse motormerk had gedaan. Audi zou daarbij tot 15 april het eerste recht op overname hebben, pas daarna zouden andere partijen een bod op Ducati kunnen doen.

Volgens persbureau Reuters zal het echter niet zover komen en zal Audi volgende week officieel de overname van Ducati aankondigen. Een grondig onderzoek naar de financiële situatie van Ducati zou geen lijken in de kast hebben opgeleverd, waardoor niets een overname in de weg zal staan.

In 2005 probeerde Audi Ducati al over te nemen van de Texas Pacific Group, maar werd destijds door de huidige eigenaar Investindustrial afgetroefd. Volgens Ferdinand Piech, voorzitter van de raad van commissarissen van de VW group, was destijds door Audi een strategische fout gemaakt.

De officiële aankondiging zou op 18 april plaats kunnen vinden, daags voor de jaarlijkse aandeelhouders vergadering van Audi's moederbedrijf Volkswagen.

Bron: Reuters