Zoeken

Opening Bilster Berg testcircuit uitgesteld vanwege geluidsperikelen

31 juli 2012
Waar in landen als Frankrijk en Spanje niet moeilijk wordt gedaan over een circuit meer of minder is het in ons eigen kikkerland nagenoeg onmogelijk een nieuw circuit van de grond te krijgen, hoe groot de behoefte ook is. Ook onze Oosterburen kennen dit probleem, gezien de uitgestelde opening van het Bilster Berg testcircuit in Nordrhein-Westfalen.

Bilster_Berg

Het testciruit Bilster Berg, gelegen in de regio Höxter in de deelstaat Nordrhein-Westfalen, zou inmiddels een maand geleden op 1 juli officieel in gebruik worden genomen, maar het hogere gerechtshof in Münster heeft daar voorlopig een stokje voor gestoken. Al in mei dit jaar trok de rechter de effectiviteit van de geluidsbewaking in twijfel, waardoor nader onderzoek naar de geluidsbeperkende maatregelen moet worden gedaan.

Het circuit mocht wel verder gaan met de bouw van het circuit, maar het is niet te verwachten dat het 34 miljoen dure testcircuit voor 2013 in gebruik zal worden genomen. Tegenstanders van het circuit, die geluidsoverlast bevrezen, hebben zich flink ingegraven en hebben daarbij de steun van de politieke partij 'Die Grünen.