Zoeken

Nurburgring verkocht aan Capricorn Group

13 maart 2014
De toekomst van de Duitse Nürburgring is voorlopig weer veiliggesteld. Het roemruchte circuit in de Eifel, dat twee jaar geleden failliet werd verklaard, is gekocht door de Capricorn Group uit Düsseldorf, producent van auto-onderdelen, die al regelmatig gebruik maakte van de testfaciliteiten van het circuit.

Nurburgring Nordschleife

Naar verluid is met de overname een bedrag van 100 miljoen euro gemoeid, inclusief 25 miljoen euro om het terrein in de Eifel verder te ontwikkelen. De overname betreft het nieuwe Formule 1 circuit en de ruim 21 kilometer lange Nordschleife, dat jaarlijks veel buitenlandse toeristen weet aan te trekken vanwege de befaamde Toeristenfahrten.

De Nürburgring kwam in financiële problemen nadat door de voormalige eigenaar verkeerde investeringen waren gedaan. Sinds het faillissement hebben meerdere partijen interesse in het complex getoond, waaronder Formule 1 baas Bernie Ecclestone, die echter later besloot zijn bod weer in te trekken.

De Capricorn Group mag zich op 1 januari 2015 de nieuwe eigenaar van het circuit noemen. In hoeverre de overname invloed zal hebben op de beruchte Toeristenfahrten is nog niet bekend.