Zoeken

NSF100 Cup voltooit eerste training in ijzige kou

27 maart 2013
Het afgelopen weekend werden op de TT Junior Track de eerste trainingskilometers afgelegd van de 20 jonge coureurs van de NSF100 Cup. Ondanks de ijzige temperaturen was iedereen tot op het bot gemotiveerd.

NSF100 cup

Gevoelstemperaturen ver onder het vriespunt en een straffe ijzige wind hebben de coureurs afgelopen weekend niet van het circuit weerhouden. Zonder klagen en vol goede moed reden 19 jongens en 1 meisje zowel zaterdag als zondag hun eerste trainingsmeters van het seizoen op het asfalt van de TT Junior Track in Assen. Niemand dacht erover om te stoppen vanwege de weersomstandigheden, iedereen was top het bot gemotiveerd om te trainen. Het weekend is perfect verlopen en de rijders zijn klaar voor de start van het nieuwe raceseizoen.

Zichtbare verbetering
Het trainingsweekend stond vooral in het teken van wennen aan de motor, de baan verkennen en goede lijnen rijden. De snelste tijd was niet belang rijk, techniek en inzicht des te meer. Trainer Joey Litjens, die na elke training een briefing gaf waarin verbeter- en leerpunten werden uitgelegd, was na afloop van het weekend tevreden over het resultaat:

Joey Litjens:
Ik zie genoeg mogelijkheden om iedereen dit seizoen te laten groeien. Je ziet dat de coureurs goed luisteren tijdens de breking, want in de rondes daarna neemt iedereen de tips mee en is er meteen verbetering zichtbaar.

Nieuwe outfit
Voor elke coureur lagen een passende raceoverall, laarzen en handschoenen van Damen en een flitsende nieuwe helm van Shoei klaar om het trainingsweekend en de rest van het seizoen mee van start te gaan. De motoren zijn afgelopen winter allemaal nagekeken en onderdelen zijn waar nodig vervangen of gerepareerd. Daarmee is ook het materiaal helemaal in orde en kan de competitie beginnen.

Eerste wedstrijd
Op Tweede Paasdag, maandag 1 april 2013, gaat op het Wielercircuit in Brakel het Molenaar NSF100 Championship van start. Op deze dag worden de eerste twee wedstrijden van het seizoen gereden en worden de eerste punten verdeeld. Aanvang van de eerste wedstrijd is om 13.00 uur. De toegang voor publiek is gratis.