Zoeken

Norton wint Team Award tijdens 2012 Isle of Man TT

9 juni 2012
Een TT overwinning is dit jaar nog een brug te ver, maar het nabij Donington Park in Engeland gevestigde Norton heeft tijdens de jaarlijkse Isle of Man TT wel een prijs in de wacht weten te slepen. Het roemruchte merk heeft namelijk de 2012 'Motul Team award for Technical Excellence' gekregen, voor haar deelname aan de Senior TT.

Norton_IOMTT_racer

De award werd toegekend door de organisatoren van de Isle of Man TT, ACU Events Ltd, en vertegenwoordigers van de race commissie, inclusief rijders vertegenwoordigers Richard 'Milky' Quayle en John Barton.

Norton's deelname aan de Senior TT, met Ian Mackman achter het stuur, is twintig jaar nadat het merk haar laatste zege in de TT haalde. Een zege die de geschiedenisboeken in is gegaan als de spannendste wedstrijd ooit. Steve Hislop en Carl Fogarty waren behoorlijk aan elkaar gewaagd, Fogarty zette een nieuw absoluut ronderecord maar het was niet voldoende op Hislop de overwinning te onthouden.

In 2009 maakte Norton haar rentree in de Isle of Man TT met de NRV588 wankelmotor, maar maakte geen trainingsronde vol en kwalificeerde zich daardoor niet voor de Senior TT. Dit jaar ontwikkelde Norton speciaal voor de Isle of Man TT een nieuwe racer, die wordt aangedreven door het motorblok van Aprilia's RSV4.

Met een 70e trainingstijd zal Norton niet voor de overwinning gaan strijden, maar men kwalificeerde zich wel, en dat was reden voor de commissie om Norton de award toe te kennen.

Stuart Garner, Managing director Norton:
Het is geweldig deze waard te winnen, daar het een inspanning van het complete team is geweest. Iedereen die aan dit project heeft gewerkt werkt ook op de fabriek en ze hebben veel ontwikkelingswerk in hun vrije tijd gedaan. We hebben ook veel geluk gehad met onze toeleveranciers en onze hoofdsponsor Santander. We zijn al aan het plannen voor volgend jaar en ons doel op lange termijn is weer om het podium te kunnen strijden.

Paul Phillips, TT and Motorsport Development Manager, Isle of Man Government:
Dit is een door en door verdiende award en erkent de grote verdienste die Norton heeft neergezet door een motor in hun eigen Britse fabriek te bouwen en daarmee voor de Senior TT te kwalificeren. Het is geweldig om zulk een grote naam aan de start te hebben en we zien uit naar hun doel een groot TT record neer te zetten.